Local

Mioara Flenchea este noul subprefect al judetului

Mihai Boicu
28 ian 2006 2407 vizualizări
Sefa Serviciului Juridic al Prefecturii a aflat de la ziaristi de numire. La fel si prefectul Ion Oprea, care habar nu avea de noutate.

Vrancea are al doilea subprefect, in persoana Mioarei Flenchea, sefa Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii. Aceasta a fost numita in functie in sedinta de joi a Guvernului. Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, "Flechea Mioara a fost numita in functia de subprefect al judetului Vrancea pina la incetarea suspendarii in functie a titularului acestui post", Constantin Eftandopulos Mindrila. Mioara Flenchea a preluat pina la sfirsitul anului trecut atributiunile functiei de secretar general, dupa suspendarea din functie a lui Constantin Mindrila, judecat pentru ca ar fi furat 150 de conserve din rezerva de stat destinate sinistratilor vrinceni. De la inceputul anului a fost infiintat un al doilea post de subprect in judete, ocupat prin trecerea secretarilor generali in aceasta functie. Prefectul Ion Oprea a aflat de la ziaristi ca subprefectul Dragos Mircea are un coleg de functie. "Nu pot sa comentez pina nu primesc si eu decizia premierului. I-am acordat incredere pentru compententele pe care le-a avut ca secretar general. Nu a fost o recomandare a mea ca Mioara Flenchea sa fie numita in aceasta functie. Trebuie sa ma informez si eu sa vad care este situatia", ne-a declarat prefectul Ion Oprea. Oficial, Mioara Flenchea a fost si ea luata prin surprindere de faptul ca va fi subprefect cel putin cind se va clarifica situatia "succesiunii" lui Constantin Mindrila. Noul subprefect lucreaza in cadrul Prefecturii din anul 1998, cind CDR era la putere, este licentiata in drept, si a ocupat in timp functiile de director al Directiei Juridice si director la Resurse Umane. Despre ea se stie ca a devenit o apropiata a prefectului democrat Ion Oprea, cu care se sfatuieste adesea. "Nu cred ca aceasta numire va aduce o schimbare majora in activitatea mea, pentru ca intotdeauna am pus suflet, nu am dorit ca actele normative sa nu fie respectate. Foarte putine persoane din Prefectura au calificare juridica si majoritatea activitatilor privesc legalitatea actelor administratiei publice locale. In anul 2005 au fost aproximativ 3900 de hotariri ale consiliilor locale si ale Consiliului Judetean, si 29-30.000 de dispozitii ale primarilor, ca sa nu mai vorbim de litigiile aflate pe rolul instantelor. Sper sa nu mi se dea atributii decit cele pe care le-am indeplinit pina acum", ne-a spus Mioara Flenchea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.