Local

Vrancea va ramine fara zeci de mii de masini

Matei Bratu
24 ian 2006 1081 vizualizări
Acestea vor fi radiate din oficiu.

Masinile cu certificate de inmatriculare tip vechi sau care au numere formate din cifre vor fi radiate. Potrivit unei ordonante de urgenta, in cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare nu au fost preschimbate pina la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se suspenda din oficiu, daca proprietarul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ. Acelasi lucru se va intimpla si cu masinile care nu au platite RCA-ul sau care au inspectia tehnica expirata. In prezent, in tara aproximativ 75% din autoturisme au RCA-ul platit. Lucratorii din cadrul Serviciului public comunitar regim permis de conducere si inmatriculare a vehiculelor din Vrancea vor trebui sa trimita de indata informari tuturor persoanelor ale caror autovehicule nu sint asigurate sau nu au efectuata inspectia tehnica. Soferii instiintati sint obligati ca pina la 31 martie 2006 sa remedieze situatia altfel vor suporta consecintele legii. "Incepind cu data de 1 aprilie 2006, la implinirea unui termen de 90 de zile de la data expirarii inspectiei tehnice sau a asigurarii, se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor rutiere aflate in aceasta situatie", a spus subcomisarulMarian Patrascu, seful Serviciului de Inmatriculari. Suspendarea se aduce la cunostinta proprietarului vehiculului tot de acelasi Serviciu Comunitar. In judetul nostru sint aproximativ 20.000 de autovehicule cu numere de inmatriculare vechi si cam tot atitea masini cu certificate de inmatriculare vechi. Astfel ca, daca toate aceste autovehicule vor fi radiate pe soselele Vrancea se va circula ceva mai lejer. In general, cele mai multe masini neactualizate sint batrinele Dacii, dar vrincenii mai poseda si masini ARO, Lastun, Trabant, Lada sau alte modele vechi, care nu mai circula decit rar pe sosele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.