Local

Sezonul reducerilor a inceput de ieri

Marius Grigorescu
16 ian 2006 1148 vizualizări
Nici un magazin din Focsani nu ar trebui sa afiseze soldari

Ieri a fost si prima zi legala de reducere a preturilor la articolele de imbracaminte si incaltaminte pentru iarna, insa in magazinele focsanene nu a fost mai aglomerat ca de obicei. Unele magazine au afisat insa reducerile chiar si cu o saptamina inainte, insa, acest lucru nu le-a marit foarte mult numarul de clienti, dupa cum ne-au spus chiar vinzatorii. Potrivit Biroului de Presa al Primariei Focsani, nici un comerciant nu se inscrisese in timp util, conform legii, la municipalitate pentru a practica solduri. Ceea ce inseamna ca in Focsani nu ar trebui sa existe nici un magazin care sa vinda articolele de iarna cu reduceri sau preturi promotionale. Totusi, patronii au recurs la stratagema promotiilor, care poate fi aplicata in orice sezon. Asa se face ca focsanenii care si-au aminat cumparaturile pentru aceasta perioada a anului isi pot innoi garderoba cu produse la preturi reduse chiar cu 50% fata de cele practicate inainte. Si au timp destul la dispozitie, intrucit sezonul reducerilor se termina pe 15 aprilie, timp destul ca rafturile magazinelor sa se goleasca. Comerciantii care vor sa aplice reduceri de sezon in propriile magazine trebuie sa instiinteze autoritatile locale, potrivit legii, cu doua saptamini inainte de promotie. La soldare, managerii aplica reduceri insemnate de pret in speranta ca, in acest fel, cumparatorii vor fi impulsionati si ca profiturile vor creste. In plus, acestia pot scapa de stocuri pentru a face loc noilor colectii. Vinzarile de soldare se pot efectua numai in cursul a doua perioade pe an, cu o durata maxima de cite 45 de zile fiecare, in perioada 15 ianuarie-15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamna-iarna si 1 august-31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara-vara. Si librariile si magazinele de electrocasnice anunta reduceri de pret in urmatoarea perioada.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.