Local

Casele din Botirlau, date pe sub mina sinistratilor

Mihai Boicu
24 dec 2005 941 vizualizări
Casele construite la Botirlau de Guvern sint bune si frumoase, potrivit concluziei trase de secretarul de stat in Ministerul Lucrarilor Publice, Ioan Andreica.

Acesta a trecut prin citeva case alaturi de oficialitatile locale ieri, la o zi dupa ce 129 de chei au fost impartite sinistratilor din Vadu Rosca. Predarea caselor a avut loc intr-o totala discretie deoarece la toate au ramas "mici-mari retusuri" de facut, din cauza carora nu pot fi locuite. Tavele nu au fost terminate si izolate in totalitate, pe jos nu au fost turnate sapele, iar multe usi nu au broaste. Constructorul, firma A.R.C. SA Tirgu Carbunesti, a facut economie maxima la materiale si a facut tavanele caselor din carton. Parca pentru a-i incuraja pe sinistrati sa nu se mute din Vadu Rosca la Botirlau, cele 146 de case nu au fost prevazute cu sobe. Firma omului de afaceri Clement Mocanu a primit 18,4 miliarde de lei pentru constructia caselor, din care a incasat efectiv 14 - 15 miliarde lei. Nici pina ieri o parte din muncitori nu fusesera platiti. De asemenea, acesta va mai primi peste 5 miliarde de lei pentru zugravirea caselor, lucrare care nu era cuprinsa in proiectul initial. Secretarul Ioan Andreica a trecut si prin comuna Rastoaca, unde a constatat o situatie mai putin obisnuita. Clemansa Matei primise un modul de zece zile insa, ori din nepasarea ei, ori a autoritatilor locale, nu primise si cheile pentru a se putea muta in el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.