Local

Protectia Civila este septuagenara.

Dan Chiriac
1 mar 2005 881 vizualizări
De-a lungul timpului, arma a facut fata la numeroase catastrofe.

Protectia Civila a sarbatorit ieri 72 de ani de la infiintare. Profesionalismul cadrelor care lucreaza in aceasta arma a fost probat in multe ocazii in cei 72 de ani de existenta. Cei care lucreaza la Protectia Civila au facut fata cu brio numeroaselor inundatii catastrofale din anii 1970, 1975, 1999, 2000, 2001; 2004, cutremurelor din anii 1940, 1977, secetelor prelungite, accidentului de la centrala nucleara de la Cernobil; accidentelor aviatice si celor tehnologice, dar si alunecarilor si prabusirilor de teren cu impact catastrofal asupra localitatilor. La 72 de ani de existenta, misiunile Protectiei Civile au fost preluate de componentele Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, care au ca obiectiv profesionalizarea si cresterea capacitatilor operative a celor doua componente de baza, respectiv: pompierii si protectia civila, pentru a fi in masura sa ofere o mai buna securitate si liniste cetatenilor. Ieri, Serviciul de Protectie Civila din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" Vrancea a tinut sa marcheze aniversarea printr-un simpozion care a avut loc la Casa Armatei. Prefectul Ioan Oprea a dat citire cuvintului premierului Calin Popescu Tariceanu, in vreme ce comandantul ISU Vrancea, colonelul Gheorghe Tepes, a citit mesajul ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Acesta a cerut celor prezenti sa tina un moment de reculegere in memoria unui subofiter din Calarasi, care a murit in timpul unei interventii la un incendiu. Colonelul Ioan Dima, de la ISU Vrancea, a prezentat in sala Casei Armatei o expozitie de pirogravuri. De altfel, colonelul Dima este autorul mai multor lucrari de arta ce se afla expuse pe holurile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Tot ieri, maistrul militar Gabriel Hornoiu a prezentat celor interesati dotarile Protectiei Civile. La intilnirea de ieri au fost prezenti si mai multi primari, care indeplinesc si functia de sefi a protectiei civile la nivelul localitatilor pe care le administreaza. Autoritatile au anuntat ca, dupa ce Protectia Civila s-a unit cu pompierii, si Serviciile Publice a Pompierilor Civili se vor reorganiza. Astfel, la nivelul localitatilor care detin SPPC-uri, se vor organiza Servicii Publice a Voluntarilor de Urgenta. Noul serviciu va avea atit atributii ce tin de stingerea incendiilor cit si de protectie civila.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.