Local

Doua societati vrincene acceptate sa caseze rable.

Marius Grigorescu
1 mar 2005 787 vizualizări
In jur de 350 de vrinceni ar putea beneficia de acest program.

Vrincenii care vor sa-si schimbe masinile imbatrinite isi pot duce rablele la SC Remat SA, cu sediul in Focsani strada Milcov nr. 38 sau la SC Eastwood SRL din comuna Tataranu. Ministerul Economiei a facut publica lista societatilor autorizate care indeplinesc conditiile de colectare si valorificare a autoturismelor uzate. Din Vrancea, doar doua societati au corespuns criteriilor stabilite de lege, iar vrincenii se pot adresa doar celor doua unitati pentru a putea primi bonusul de 30 de milioane de lei promis de guvernanti, pentru innoirea parcului auto national. Programul va demara la inceputul lunii aprilie, urmind ca in perioada imediat urmatoare sa se publice in Monitorul Oficial modalitatile de aplicare a actului normativ. De la intrarea in vigoare a Ordinului, firmele distribuitoare de autoturisme au la dispozitie o luna pentru a se inscrie in acest program. Vrincenii care doresc sa-si valorifice vechea masina si sa-si achizitioneze una noua in schimbul acesteia vor trebui sa se inscrie pe listele unui furnizor de autovehicule acceptat, primul venit fiind si primul servit. La momentul inscrierii, solicitantii vor primi o nota pe care o vor prezenta la societatea unde isi vor duce jafurile spre casare. Pe linga aceasta nota, vrincenii care vor sa-si schimbe masinile vor trebui sa mai prezinte certificatul de inmatriculare si actele de identitate ale proprietarului masinii. Dupa ce autoturismul a fost predat, proprietarul va primi de la REMAT un certificat de predare in vederea distrugerii, document necesar posesorului pentru a beneficia de contributia de 30 de milioane de lei de la Guvern. Conform oficialilor, in cadrul acestui program vor fi casate 15.000 de autoturisme, in acest sens fiind alocate 450 de miliarde de lei. Daca se va face o distributie judicioasa, in jur de 350 de vrinceni ar putea beneficia de acest program. Pentru a putea beneficia de bonusul de la stat, autoturismul vechi trebuie sa aiba grupul motopropulsor, trenul de rulare, caroseria, sasiul si catalizatorul sau echipamentele electronice de gestionare a functiilor

vehiculului, in cazul in care acestea intrau in dotarile din fabrica ale masinii. Masina trebuie sa aiba de cel putin 12 ani vechime.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.