Local

Cetatenie democratica pentru Vrancea

Mihai Boicu
29 nov 2005 729 vizualizări
Deputatul liberal Nini Sapunaru va fi implicat, impreuna cu alti 19 parlamentari din alte judete, in proiectul "Cetatenie democratica".

"Scopul proiectului este de a consolida increderea cetatenilor in oficialii alesi in cadrul structurilor politice centrale si locale prin promovarea implicarii active a acestora in comunitate", se arata intr-un comunicat de presa al Centrului Educatia 2000^, initiatorul proiectului. In fiecare circumscriptie se vor forma echipe formate din parlamentari, studenti, consilieri judeteni si locali care vor trebui sase implice activ in rezolvarea problemelor cetatenesti la nivel local. La finalul proiectului, fiecare parlamentar va trebui sa prezinte un raport de activitate. Acesta va contine si sinteza activitatii in primul de mandat in Parlament, referitoare la luari de cuvint in plen, propuneri legislative initiate, intrebari si interpelari, motiuni semnate, toate acestea legate de problemele cetatenilor din circumscriptia proprie. Dupa cum se stie, primul an a fost destul de sarac in initiative pentru parlamentarii vrinceni, care nu s-au remarcat cu nimic in activitatea desfasurata in Parlament. Proiectul "Cetatenie Democratica" are un buget de 81.020 euro, din care Uniunea Europeana a contribuit cu 72.160 de euro, iar Centrul Educatia 2000^ cu 8.860 euro. Centrul Educatia 2000 este o organizatie, independenta de politici, consultanta si servicii educationale, care a aparut in decembrie 1999. Centrul face parte din Soros Open Network, cea mai importanta retea de organizatii neguvernamentale si civice din Romania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.