Local

Procesul de contractare trebuie finalizat

Gabriel Sava
28 feb 2005 883 vizualizări
Spitalele din Panciu si Adjud primesc acelasi buget ca anul trecut

Astazi este data limita la care cele doua spitale vrincene, cel din Panciu si cel din Adjud, trebuie sa se prezinte la CAS Vrancea in vederea semnarii contractelor cadru. Celelalte spitale din judet au semnat deja contractele. Asa cum a fost anuntat la inceputul acestui an, unitatea spitaliceasca din Panciu urmeaza sa primeasca initial 15,146 miliarde lei pentru anul in curs, in timp ce spitalul din Adjud va beneficia de aproape 35 miliarde lei. Comparativ cu anul 2004, bugetele initiale pentru anul in curs nu sint cu mult mai mari decit totalul sumelor pe care aceste unitati le-au primit anul trecut. "Noi am discutat cu reprezentantii CJAS Vrancea si problema ivita a fost cea legata de lipsa unui medic la laborator. Am convenit sa aminam cu citeva zile procesul de contractare pentru a incadra pe cineva pe acest post. Postul a fost scos la concurs insa nu s-a prezentat nimeni, asa ca am pastrat-o pe doamna Mioara Hanta, cu prelungire de delegatie. Initial am discutat cu CJAS Vrancea ca din suma totala sa scadem valoarea care corespunde laboratorului, dupa care am revenit. Miine (n.r.- azi, 28 februarie) speram sa semnam contractul", a declarat doctorul Caludiu Zara, directorul Spitalului Municipal Adjud. Nici la unitatea din Panciu situatia nu pare prea roz. Lipsa dotarilor pentru efectuarea analizelor bacteriologic la laboratorul spitalului este motivul pentru care semnarea contractului a fost aminata. "Vom vedea miine (n.r.-azi) daca vom semna. Dotarea in vederea testelor bacteriologice face parte din conditiile impuse prin normele de aplicare ale contractului cadru. Aceasta inseamna pentru laboratorul din Panciu atit un instrumentar diferit cit si spatii separate. Ca timp nu pot estima cam cit ar dura, dar ca investitii ar fi vorba de circa 2 miliarde lei. Aceasta conditie este pusa pentru ca laboratorul sa poata functiona pentru ambulatoriu paraclinic pentru ca, pe partea de intern spital avem conditiile de functionare asigurate", a declarat doctorul Valentina Popa, directorul Spitalului din Panciu. Se pare ca ambulatoriul paraclinic este punctul nevralgic pentru toate spitalele din judet cu exceptia celui judetean din Focsani, care si-a externalizat aceste servicii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.