Local

Secretarul conserva arunca vina pe sofer

Mihai Boicu
17 nov 2005 1172 vizualizări
Constantin Mindrila sustine ca soferul a depozitat din proprie initiativa in apartamentul sau conservele pentru care este judecat

Constantin Eftandopulos Mindrila, fostul secretar general al Prefecturii Vrancea, a depus ieri marturile in fata judecatorilor de la Judecatoria Focsani. Celalalt acuzat a lipsit, fiind insa reprezent de un avocat. Mindrila este acuzat de furt calificat, impreuna cu Florin Cioarec, sofer la Prefectura, deoarece, pe data de 19 iulie, in apartamentul sau au fost gasite 150 de conserve din rezerva de stat, destinate sinistratilor vrinceni. Florin Ciorec a declarat la urmarirea penala ca fostul secretar i-a dat dispozitie sa duca conservele in apartamentul sau. In replica, Constantin Mindrila a spus ieri in boxa acuzatilor ca, ori soferul a depozitat conservele la el in apartament pentru a le duce la Bolotesti, unde ar fi avut niste rude sinistrate, ori cineva a avut interesul sa-l discrediteze pentru a-l inlatura din functie. "In jurul orelor 14.00, s-a prezentat la mine colonelul Darmanescu (Costica Darmanescu, seful Oficiului de Mobilizare a Economiei si Pregatire a Teritoriului pentru Aparare- n.r.), impreuna cu soferul, si au spus ca, din ordinul subprefectului Manole Merchea, trebuie sa ia niste ajutoare, conserve si apa, pentru persoanele care lucrasera la ecarisaj cu o zi inainte, la Vadu Rosca. L-am rugat pe sofer sa mearga la mine in apartament sa- mi aduca cafea, ceai si schimburi", a spus Constantin Mindrila. Fostul secretar a declarat ca, daca vroia sa ia din ajutoare, in nici un caz nu ar fi luat din conservele din rezerva de stat, deoarece stia ca acestea erau inseriate. Un aspect asupra caruia judecatorul a insistat a fost acela daca bunurile pe care soferul Florin Cioarec ar fi trebuit sa le duca lui Mindrila se gaseau sau nu pe masa din bucatarie. Inaltul functionar public a declarat ca sotia sa le luase de acolo, pentru a face loc politistilor sa scrie procesele verbale. Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pe data de 22 decembrie, atunci cind soferul Florin Cioarec a fost citat cu mandat de aducere. De asemenea, judecatorul i-a "convocat" la Judecatoria Focsani pe martorii propusi de acuzat, plus martorii de la urmarirea penala. Reamintim faptul ca, pe data de 19 iulie, mai multe persoane l-au vazut pe Florin Ciorec carind in apartamentul fostului secretar cele 150 de conserve care au fost gasite ulterior, la perchezitia efectuata de politisti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.