Local

Foc la casa renovata

Dan Chiriac
8 nov 2005 786 vizualizări
O casa cu sapte camere din Virtescoiu a luat foc dupa ce proprietarii au terminat curatenia generala. De vina a fost instalatia electrica

O familie de viticultori din comuna Virtescoiu a ramas fara casa la doar citeva zile dupa ce terminase renovarea. Ieri, in jurul orelor 11.30, Ileana Mihu era singura acasa, cind a auzit o bubuitura puternica. Crama in care-si tinea vinul, cerealele si conservele pentru iarna fusese cuprinsa de flacari. Focul s-a extins in timp record si la celelalte camere. "Asteptam sa vina copii de la gradinita, cind am auzit o bubuitura. Am iesit din casa si am vazut crama in flacari. Am anuntat imediat pompierii si l-am chemat pe sotul meu care era prin sat", ne-a spus Ileana Mihu. In prima faza, spre locul focului a plecat o autospeciala de la Odobesti, care insa s-a stricat pe drum! In aceste conditii, la fata locului a intervenit un echipaj de la Detasamentul Focsani. "Cauza cea mai probabila a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la instalatia electrica a locuintei. Din pacate, instalatia era veche si a fost suprasolicitata", a declarat lt. Cristinel Soare, adjunctul sefului Detasamentului de Pompieri Focsani. Casa familiei Mihu, compusa din sapte camere, era renovata recent. Incendiul de ieri a afectat trei camere si anexele gospodaresti. Acoperisul casei a ars pe o portiune de 20 de metri patrati. Mai multe butoaie pline cu vin si citeva tone de furaje au fost arse, proprietarii, ajutati de vecini, straduindu-se sa mai recupereze cite ceva din paguba. De asemenea, mai multe animale din gospodarie au fost carbonizate. Pompierii spun ca incendiul s-a produs din cauza unei improvizatii la sigurantele fuzibile de la tabloul electric. Desi in interiorul sigurantei ar fi trebuit introdus un singur fir de lita, cele de la familia Mihu avea mai multe fire de lita, de grosimea unui deget. Pompierii atrag atentia in acest sens tuturor cetatenilor pentru a se evita asemnea dezastre. "Sigurantele fuzibile trebuie sa fie calibrate, adica facute sa sustina o anumita tensiune electrica. De asemenea, instalatiile electrice trebuie verificate periodic, intrucit multe sint prea invechite si, fiind suprasolicitate, cedeaza", ne-a mai spus lt. Cristinel Saore.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.