Local

Politist acuzat ca a luat 35 de lei spaga

Dan Chiriac
4 nov 2005 795 vizualizări
Agentul principal Daniel Stefan de la Politia Focsani este acuzat ca ar fi primit banii la un scandalagiu caruia i-a promis anularea amenzii

Agentul principal Daniel Stefan (30 ani), de la Biroul de Ordina Publica, din cadrul IPJ Vrancea este acuzat de trafic de influenta dupa ce a promis unui scandalagiu ca il scapa de o amenda primita pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Intr-un comunicat al politiei vrincene se arata ca, in seara zilei de 5 septembrie, in zona Garii Focsani a izbucnit un conflict, in urma caruia un agent de la Politia Transporturi Feroviare a cerut ajutorul politistului Daniel Stefan, care se afla in patrulare in acea zona impreuna cu un alt coleg. In cele din urma, cei trei scandalagii, din judetele Buzau si Galati au fost condusi la postul TF din incinta garii, unde au fost sanctionati contraventional pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Ulterior, unul din scandalagii, Gheorghe Moise, din comuna buzoiana Posta Cilnau, i-ar fi dat agentului Daniel Stefan suma de 35 lei RON (350.000 lei vechi), pentru ca politistul sa-i rupa procesul verbal. Dupa ce a luat banii, politistul i-ar fi promis scandalagiului ca ii va anula amenda. Dupa ce si-a dat seama ca a fost inselat si ca va trebui sa achite amenda, buzoianul a depus o reclamatie la conducerea IPJ Vrancea. Potrivit informatiilor furnizate de Biroul de Presa al politiei vrincene, agentul nu se afla la prima abatere pe linie de munca. "Impotriva acestuia au existat mai multe sesizari pentru neonorarea unor sume de bani imprumutate de la diferite persoane si chiar colegi. Pentru aceste fapte, dar si pentru slaba activitate profesioanla si absennta nemotivata de la program a fost sanctionat intre 2004 si 2005 cu diminuarea drepturilor salariale pentru functia indeplinita cu 5 si respectiv 20 %, pe o perioada cuprinsa intre o luna si trei luni", se arata in comunicatul de presa al IJP Vrancea. Consiliul de disciplina al politiei vrincene a analizat faptele agentului Daniel Stefan si a stabilit vinovatia acestuia, dupa cum se arata in acelasi comunicat. Dosarul sau urmeaza a fi trimis procurorilor vrinceni care vor efectua cercetari sub aspectul savirsirii infractiunii de trafic de influenta. Sefii IJP Vrancea cred ca au descoperit adevaratii corupti din sinul politiei vrincene pe care ii flutura vizibil in fata opiniei publice, declarind ca in acest caz "s-a actionat in baza masurilor stabilite in cadrul Programului de actiune vizind prevenirea si combaterea coruptiei in rin dul personalului Politiei Romane pe anul 2005". "Conducerea IPJ Vrancea reafirma ca nu va tolera asemenea comportamente si manifestari deviante in rindul personalului institutiei si va lua masuri drastice impotriva tuturor celor care vor fi gasiti vinovati", a tinut sa mai precizeze conducerea politiei. Reporterii nostri au incercat sa ia legatura in cursul zilei de ieri si cu politistul incriminat, dar acesta nu a fost de gasit. Pina la definitivarea cercetarilor, agentul principal Daniel Stefan a fost pus "la dispozitia" sefilor IJP Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.