Local

Un homosexual violat a cerut consiliere psihlogica

Mihai Boicu
4 nov 2005 1676 vizualizări
Doar doua victime ale unor agresiuni au cerut ajutorul Serviciului de Protectie a Victimelor

Primele doua victime ale unor infractori au ajuns abia acum in atentia Serviciului de Protectie a Victimelor si Reintegrare Sociala a Infractorilor de pe linga Tribunalul Vrancea, desi acest tip de consiliere se acorda de la inceputul anului. Unul dintre cazuri este cel al unui homosexual din Focsani, care a fost violat la Iasi, unde se judeca procesul agresorului sau. Focsaneanul i-a facut "ochi dulci" unui alt barbat, insa ghinionul a facut sa fie agresat de un altul. "Surprizator, tinarul colaboreaza cu consilierii. Este un homosexual convins, nu renunta la aceasta orientare, si atunci am abordat cazul din alt unghi. Intentia lui e sa plece din tara. A fost in Italia, Grecia, si cred ca acolo a deprins chestia asta. L-au prins fara acte in Italia si l-au expulzat", ne-a spus seful SPVRSI, Costel Constandache. Al doilea caz de abuz aflat in atentia consilierilor vizieaza victima unui viol asociat cu lipsire de libertate. In acest caz este vorba de o adolescenta de 17 ani. De la inceputul anului, Serviciul a intocmit 177 de referate pentru persoanele judecate, la cererea judecatorilor. La acestea s-au adaugat inca 18 referate socio - familiale pentru minorii aflati in centrele de reeducare. Consilierii tribunalului au sub supraveghere 44 de persoane, reprezentind cazuri noi, in timp ce de la inceputul anului pina in luna septembrie, cu tot cu cazurile preluate, numarul persoanelor sub supraveghere a fost de 113. "Numarul s-a mentinut in limitele de anul trecut si nu au fost cresteri semnificative la referate si supraveghere", a precizat Costel Costandache. SPVRSI isi va schimba cel mai probabil denumirea in Serviciul de Probatiune, avind in vedere ca directia din cadrul Ministerului Justitiei a luat deja aceasta denumire. In alta ordine de idei, consilierii serviciului de reintegrare din toata tara s-au intilnit la Amara si si-au ales conducerea pentru urmatorii patru ani. Adunarea Generala a ales- o in functia de presedinte pe Doina Bobos, de la Cluj. Obiectivele pe termen scurt sint initierea unui dialog cu Ministerul Justitiei pe tema legilor probatiunii, popularizarea acestui domeniu, precum si atragerea in Adunarea Generala a tuturor consilierilor din tara, in numar de 160.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.