Local

Locuinte modulare in loc de case pentru sinistrati

Mihai Boicu
25 oct 2005 1020 vizualizări
416 familii si-ar putea petrece iarna in casele distruse de inundatii

Prefectura Vrancea a solicitat Guvernului 95 de locuinte modulare pentru sinistratii care nu vor avea adapost in timpul iernii. Necesarul este de 120 de astfel de locuinte, insa 25 dintre ele vor fi asigurate de Crucea Rosie. In prezent, potrivit situatiei raportate de primari, sint 800 de familii sinistrate evacuate, din care pentru 179 trebuie gasita cazare pentru sezonul rece. Un numar de 352 de familii si-au gasit adapost la rude, 21 la diverse societati comerciale, 113 stau in corturi iar 314 se afla in alte situatii. Autoritatile judetene estimeaza ca, in timpul iernii, 416 familii vor locui in casele distruse de inundatii, deoarece si le vor reface macar partial. Alte 188 de familii isi vor gasi adapost la rudele mai

norocoase. Locuintele modulare sint asamblate in locul unde vor fi amplasate si, desi au aspectul unor containere, sint prevazute cu timplarie de termopan si sint izolate pentru a face fata frigului iernii. In mod normal, locuintele modulare ar trebui sa intre la rezerva de stat dupa trecerea iernii, pentru a fi folosite si in alte eventuale calimitati. In alta ordine de idei, lucrarile continua si la casele sinistratilor stramutati de la Odobesti. Pe amplasamentul stabilit in cartierul Unirea sint construite in total 53 de case, din care cinci case ridicate cu materiale de la Ambasada Austriei si opt cu sprijinul Patriarhiei. Potrivit datelor prezentate de Prefectura Vrancea, pina la aceasta data au fost turnate 20 de fundatii, au fost sapate alte 20 de fundatii, iar la patru dintre case se lucreaza la zidarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.