Local

Vulturu Becali sub sechestru?

Mihai Boicu
18 oct 2005 793 vizualizări
Averea lui Gigi Becali a fost pusa sub sechestru pentru o datorie de 7 milioane de euro

Toate bunurile lui Gigi Becali au fost puse sub sechestru pentru o datorie de 7 milioane de euro pe care clubul de fotbal Steaua o are la bugetul de stat. Sechestrul ar putea sa puna in pericol construirea celor 200 de case pentru sinistratii din Vadu Rosca, pe care omul de afaceri le construieste pe islazul din comuna Vulturu. Cel putin teoretic, si aceste case ar trebui sa se afle sub sechestru, avind in vedere ca acestea ii apartin deocamdata patronului Stelei. La ultima vizita pe santier, Gigi Becali a spus ca valoarea caselor este de 3 milioane de euro. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a declarat ieri ca prin acest sechestru se respecta ultimatumul de doua saptamini pe care l-a dat cluburilor de fotbal pentru a-si plati datoriile. Gigi Becali a anuntat recent ca si-a vindut actiunile pe care le avea la Steaua, insa, potrivit lui Sebastian Bodu, operatiunea nu a fost inregistrata la Registrul Comertului, astfel ca ANAF a putut pune sechestru pe averea acestuia. Dupa o saptamina, sechestrul asiguratoriu se va transforma in sechestru executoriu, iar ANAF poate trece la vinzarea bunurilor pentru recuperarea celor 7 milioane de euro, dupa emiterea unei decizii de impunere. Gigi Becali are la dispozitie un termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei de impunere pentru a-si plati datoria. Seful santierului de la Vulturu, Dorin Ciulina, ne-a spus ca nu stie nimic mai mult decit ceea ce a vazut la stiri. "In nici un caz nu va afecta constructia caslor, pentru ca domnul Becali daca spune ceva face. E un sechestru asiguratoriu, asta nu inseamna ca afacerile nu merg inainte", ne-a declarat Dorin Ciulina. Incepind de astazi, muncitorii angajati de Gigi Becali vor trece la acoperirea a 60 de case. Pentru ca operatiunea sa mearga mai repede, casele vor fi acoperite cu tabla ondulata facuta la comanda, exact pe masura acoperisurilor. Constructorii spera ca in fiecare zi sa acopere patru - cinci case.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.