Local

Germanii reclamă proasta administrare a cimitirului

Valentin Muscă
12 oct 2005 1247 vizualizări
Cimitirul Militarilor germani din Focsani a intrat de ceva timp în atentia Asociatiei Germanilor pentru îngrijirea Mormintelor de Război pe motiv ca nu este bine ingrijit.

Acest organism a sesizat Oficiul National pentru Cultul Eroilor despre anumite nereguli privind mai multe probleme legate de cimitirul german din Focsani. "Spatiul cimitirului este folosit ca loc de joacă pentru copii si promenadă pentru ciini, avind drept consecintă distrugerea monumentelor. Casa ingrijitorului, construită de armata germană in 1917 - care ar fi trebuit să apartină domeniului public al municipiului - nu are reglementat regimul juridic, motiv pentru care a putut fi ocupată de o familie care nu are nici o legătură cu intretinerea cimitirului", se arata in reclamatia trimisa de Asociatia Germană către Oficiul National pentru Cultul Eroilor. "Cimitirul nu este in patrimoniul Primăriei Focsani. Din cite stiu, a fost revendicat de Comunitatea germanilor din Romania. Există un contract intre comunitate si primărie pentru prestări servicii, mai exact pentru efectuarea curăteniei. Nu este de competanta noastră să intervenim in schimbarea regimului juridic al imobilului din cimitir", a motivat primarul Decebal Bacinschi. Acesta nu este singurul cimitir din Vrancea care oferă adăpost ciinilor si este loc de joacă pentru copii. De altfel, soldatii nemti mai au un cimitr de razboi la Tisita si unul la Soveja, toate acestea fiind curatate in fiecare primavara de militarii nemti. Fată de alte cimitire, cele ale militarilor germani sint mai bine administrate si destul de ingrijite. De la ultima "afacere" cu vinzarea unei suprafete de teren apartinind vechiului cimitir evreiesc din Focsani, se pare că aceste asezăminte au intrat in atentia autoritatilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.