Local

Brigada 282 Mecanizata nu plinge dupa oamenii restructurati

Sebastian Oancea
6 oct 2005 1678 vizualizări
Exercitiul Demex 2005 - un succes si un test final pentru militarii care vor pleca in februarie in Irak

Brigada 282 Mecanizata "Unirea Principatelor" Focsani a tras linie si a conchis ca exercitiul militar de mare anvergura "Demex 2005" a fost un succes total. Loctiitorul comandantului, colonelul Catalin Tomescu, a prezentat ieri bilantul aplicatiei militare desfasurate pe parcursul lunii trecute, in poligonul Cincu de la Brasov. Catalin Tomescu a declarat presei ca, in opinia sa, Demex 2005, unde Brigada a primit conducerea aplicatiei, este cel mai complex exercitiu militar de ofensiva desfasurat din \'89 incoace. Colonelul a recunoscut faptul ca aplicatia a fost extrem de solicitanta, precum si faptul ca au avut loc mici incidente, nesemnificative, in opinia sa. Mai mult, pe linga duritatea exercitiului, amplificata si de vremea nefavorabila anumitor manevre militare, participantii la exercitiu au trebuit sa faca fata si vizitelor unor persoane importante in spatiul strategico - militar roman: reprezentanti NATO, sefi de stat major si chiar presedintele Traian Basescu. "Nu am avut ca obiectiv principal pregatirea militarilor Brigazii care vor pleca in februarie in Irak - este vorba despre un detasament - dar este clar ca Demex 2005 poate fi considerat si un ultim test major pentru ei, inainte de plecare", a declarat colonelul Catalin Tomescu. Acesta ne-a spus si ca, datorita faptului ca Brigada 282 Mecanizata a primit esalonul de conducere a exercitiului Demex, aplicatia a fost "botezata" de unii circotasi "Tomex 2005", aluzie la numele colonelul Catalin Tomescu. Una peste alta, loctiitorul comandantului a recunoscut ca armata romana mai are de "lucrat" pina va ajunge la nivelul armatelor din NATO. "Mai avem de lucrat la sprijinul logistic, in comunicatii dar si la mentalitatea unora dintre militari. Nu sint multi, insa unii dintre ei inca trebuie sa le mai explicam ca nu mai sintem o tara care tinde sa intre in NATO, noi sintem in NATO deja", a mai spus colonelul Catalin Tomescu. In cadrul conferintei de presa organizate ieri, colonelul a atins si problema restructurarii Brigazii 282 Mecanizate, spunind ca nu-i pare rau dupa militarii care au plecat. "Va spun ca nu am pierdut nici un om de valoare", a conchis loctiitorul comandantului Brigazii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.