Local

Liberalii se sfisie intre ei pentru sefia PNL Vrancea

Mihai Boicu
5 oct 2005 911 vizualizări
Noua membri ai conducerii PNL Adjud au demisionat ieri din functii la "presiunile unor grupuri din organizatie". Presedintele Corneliu Momanu spune ca va reclama conducerii PNL situatia demisiilor si presiunile de care este acuzat Nini Sapunaru. La rindul sau, deputatul spune ca "disputele le vom transa prin vot nu prin scandaluri"

Scandalul alegerilor din Alianta D. A. Vrancea a inceput la democrati si a continuat ieri la liberali, cu demisia a noua membri din Biroul Municipal Adjud, in frunte cu presedintele organizatiei. Corneliu Momanu, presedintele PNL Vrancea, spune ca demisionarii au acuzat presiunile deputatului Nini Sapunaru, candidat pentru functia de presedinte al organizatiei si ca va aduce la cunostinta situatia conducerii partidului. Acesta spune ca acuzatiile nu sint adevarate si ca disputele se transeaza prin vot in interiorul organizatiei. La liberali s-au conturat tabere care se lupta pentru conducere: prima este cea a deputatului Nini Sapunaru, iar in cea de-a doua se afla Corneliu Momanu, care a anuntat ca numai candideaza pentru functia de presedinte, si fostul subprefect Manole Merchea, un posibil candidat.

Inceputul scandalurilor declansate de alegerile din PNL Vrancea a culminat ieri cu demisia a noua membri din Biroul Municipal Adjud, in frunte cu presedintele Grigore Momanu. Demisia in bloc urmeaza unei dispute in interiorul organizatiei. Astfel, secretarul executiv Petru Dinicu a depus la sediul din Focsani al organizatiei judetene cotizatiile pentru 60 de membri. Petru Dinicu spune ca la Adjud nu existau nici chitante si nici registru pentru inregistrarea cotizatiilor, care trebuie in mod obligatoriu platite pentru a participa si a vota la alegeri, conform statutului, si, din acest motiv, le-a platit la Focsani. Ca urmare, acesta sustine ca a fost exclus pentru un an din Biroul Municipal Adjud, decizie care a fost invalidata de Biroul Permanent Judetean PNL vinerea trecuta. "S-au facut niste presiuni din partea unor grupuri din organizatie pentru a pune mina pe putere din interese pe care le banuim si pentru ca nu am putut avea un dialog civilizat am considerat ca cel mai destept cedeaza si am demisionaat", ne-a declarat Grigore Momanu. Fostul sef al PNL Adjud a precizat ca a anuntat ca nu mai candideaza pentru aceasta functie si ca a promovat un candidat mai tinar, care a renuntat. Potrivit informatiilor noastre, la Adjud exista doua tabere, cea a lui Grigore Momanu, apropiat de Corneliu Momanu, cu care nu are insa nici o legatura de rudenie, si cea a lui Gheorghe Ivan, un apropiat al deputatului Nini Sapunaru. Cel din urma si-a anuntat intentia de a candida pentru presedintia PNL Adjud, iar sansele sale au crescut considerabil datorita liberalilor care si-au platit cotizatiile la Focsani.


Presedintele isi reclama vicepresedintele


PNL Vrancea are, potrivit conducerii, organizatii in toate localitatile judetului si numara 4000 de membri cu acte in regula. Incepind de duminica viitoare se vor desfasura alegeri in toate organizatiile locale, dupa ce vor fi aprobate in Biroul Permanent Judetean. Potrivit statutului, fiecare organizatie trebuie sa se prezinte in fata conducerii judetene cu convocatorul alegerilor, situatia cotizatiilor achitate si situatia membrilor, dupa care se va fixa data alegerilor, nu mai devreme de 15 zile. Organizatiile din judet, in special cele din orase, vor hotari soarta viitoarei conduceri judetene si, din acest motiv, fiecare tabara incearca sa-si impuna oamenii in functiile de presedinte pina la Conferinta Judeteana din 26 noiembrie. La ora actuala, se pare ca deputatul Nini Sapunaru se bucura de cel mai mare sprijin in organizatii. In ultima perioada insa au inceput sa se auda tot mai multe acuzatii impotriva sa ca ar face presiuni pentru a obtine sprijin si pentru a-i impune in functii apropiatii sai. "Voi aduce la cunostinta conducerii PNL situatia din PNL Vrancea in ceea ce priveste demisiile. A demisionat si presedintele de la Adjud, a demisionat si cel de la Panciu, care au acuzat presiunile deputatului Nini Sapunaru", ne-a declarat Corneliu Momanu, presedintele PNL Vrancea. La rindul sau, Nini Sapunaru a negat toate acuzatiile aduse si a spus ca nu se amesteca in organizatii, care trebuie sa-si aleaga singure conducerile. "Disputele din organizatie se transeaza prin vot, nu prin scandaluri publice", a declarat Nini Sapunaru. Se pare ca strategia taberei lui Corneliu Momanu este un val de demisii in conducerile organizatiilor din judet, care sa creeze o presiune asupra taberei adverse, prin aducerea la cunostinta a situatiei la nivelul conducerii PNL.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.