Local

Nu se stie unde vor dormi sinistratii la iarna

Sebastian Oancea
3 oct 2005 1518 vizualizări
"Minunatii" oamenii de afaceri nu-i ajuta pe sinistrati

Sinistratii din localitatile Brosteni, Nistoresti si Odobesti se afla intr- o situatie incerta in ceea ce priveste reconstructia caselor care le- au fost afectate de inundatiile din luna iulie. Sint putine sanse ca acestia sa aiba propria casa pina la iarna, data fiind lentoarea cu care actioneaza autoritatile, dar si lipsa de implicare a mediului de afaceri si, implicit, a oamenilor de bine. Daca pentru sinistratii din satul Vadu Rosca s-a gasit un constructor care sa refaca cel putin fundatiile viitoarelor locuinte, pentru cele 22 de familii din Brosteni, 4 familii din Nistoresti si alte citeva din Odobesti nu s-a contactat in ca un constructor care sa se ocupe macar de turnarea fundatiilor. De asemenea, pentru cazarea sinistratilor care asteapta case noi, a fost nevoie de 600 de camere, din care s-au identificat doar 130, in caz ca acestia vor necesita cazare pe timpul iernii. Pe localitati, situatia se prezinta cam asa: la Nanesti sint neces are 45 de camere pentru cazarea sinistratilor care stau in corturi, la Suraia este nevoie de gasirea a 90 de camere, din care s-au identificat doar 5 si se fac demersuri pentru cazarea sinistratilor in fostul sediu al CAP - ului din zona, evident, pentru sinistratii ale caror case nu vor fi terminate pina la venirea sezonului rece. Prefectul judetului, Ion Oprea, s-a declarat nemultumit de lipsa de implicare a autoritatilor locale, in gasirea unor spatii de cazare, dar si de cea a oamenilor de afaceri vrinceni, care s-au oferit intr-un numar extrem de mic sa ajute sinistratii. "Am primit un numar de 150 de solicitari de gazduire temporara a sinistratilor, din toate judetele tarii, unele inclusiv cu loc de munca. Din pacate, oamenii de afaceri vrinceni, ma refer la constructorii autohtoni, nu s-au implicat deloc in ajutorarea concetatenilor lor aflati la grea incercare", a declarat prefectul Ion Oprea. De altfel, chiar daca numarul ofertelor de cazare in alte zone ale tarii a fost destul de mare, putini sinistrati au acceptat sa-si paraseasca gospodariile, asteptind sa soseasca ajutorul promis de autoritati.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.