Local

Prefectul Oprea intra in cartile micii remanieri

Mihai Boicu
14 sep 2005 665 vizualizări
Conducerea centrala a PD este "80% pentru schimbarea lui Ion Oprea". Cel putin la nivel declarativ, acesta este sustinut total de liderii Aliantei D. A. Vrancea si poate scapa de schimbare.

Soarta prefectului Ion Oprea se decide in aceste zile. Conducerea centrala a PD nu are o parere prea buna despre activitatea acestuia in timpul inundatiilor si nu numai, nefiind un prefect pe masura agresivitatii politice de care da dovada Marian Oprisan. La nivel central s-a discutat ca "sint 80 la suta sanse ca prefectul Vrancei sa fie schimbat". O eventuala decizie de inlocuire depinde foarte mult de sustinerea de care se bucura pe plan local. In acest caz, prefectul ar putea scapa de "mica remaniere". Liderii locali ai Aliantei sint suta la suta pentru sustinerea lui Ion Oprea, insa restul democratilor si liberalilor nu au o parere la fel de buna. Credibilitatea Prefecturii s-a spulberat practic in urma scandalurilor care au avut loc in ultimele luni.


In aceste zile se decide daca democratul Ion Oprea va mai fi sau nu prefect. Democratii au anuntat ca vor schimba mai multi secretari de stat si prefecti. Unul dintre cei despre care se discuta ca ar putea ramine fara scaun este Ion Oprea. Decizia in privinta sa va fi luata de democrati, carora le apartine acest post, potrivit algortimului politic. La nivelul conducerii PD s-a discutat, potrivit informatiilor noastre, ca inlocuirea prefectului Ion Oprea este sigura "in proportie de 80 la suta". Liderii democrati sint

nemultumiti de modul in care s-a descurcat acesta in timpul inundatiilor si ii imputa o slaba activitate si vizibilitate in plan public. Pentru astazi este anuntata o sedinta la nivelul conducerii PD, in care schimbarea prefectului Ion Oprea ar putea fi unul dintre subiecte. In acest caz, amanunte despre decizia luata vor fi aflate cel mai probabil miine. Secretarul de stat in MAI Paul Dobre, responsabil pentru relatia cu prefecturile, ne-a declarat ca, in acest moment, prioritara este inlocuirea secretarilor. "Nu s-a luat nici o decizie. Nu am avut nici o discutie in acest sens. In momentul de fata este prioritara schimbarea secretarilor. Toti prefectii s-au straduit sa faca fata in timpul inundatiilor. Intr-o functie de acest tip exista intotdeauna posibilitatea sa fii inlocuit", ne-a declarat Paul Dobre. Reprezentantul Guvernului in Vrancea ar putea trece fara probleme de acest "hop" daca este sustinut de colegi. "Il sustinem suta la suta. Eu, in timpul inundatiilor, am fost aproape de ei (conducerea Prefecturii- n.r.), zilnic am fost alaturi de ei, si pot sa zic ca s-au descurcat bine. Daca se pune problema

schimbarii, noi o sa venim si o sa spunem ca, timp de sase saptamini, si domnul Oprea, si domnul Merchea, au muncit de dimineata pina seara pentru rezolvarea pe cit posibil a problemelor cetatenilor", ne-a declarat Corneliu Momanu, presedintele PNL. "Domnul Oprea se bucura de sustinerea noastra. Eu nu am cunostinta sa se fi discutat asa ceva. Domnul Oprea este un om care, din toate punctele de vedere, si-a facut datoria si are calitatile unei persoane care trebuie sa indeplineasca aceasta functie", ne-a declarat, la rindul sau, senatorul Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea. Liderul democrat spune ca nu stie de eventuale nemultumiri in organizatie in privinta activitii prefectului si ca "in cadru organizat nimeni nu a ridicat o asemenea problema".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.