Local

Casele lui Becali au fost construite fara autorizatie

Sebastian Oancea
13 sep 2005 1095 vizualizări
Deocamdata nu se stie cine va fi proprietarul caselor din noul sat

Casele din "Satul Gigi Becali" au fost ridicate fara autorizatie de constructie pentru ca nu se stie cum si daca vor trece acestea in proprietatea sinistratilor. Cele peste 30 de locuinte ridicate din banii patronului clubului de fotbal Steaua Bucuresti nu au primit inca autorizatie de constructie de la Primaria comunei Vulturu, acolo unde s-a stabilit amplasamentul pentru sinistratii din Vadu Rosca. Viceprimarul comunei, Nicolae Dumitrescu, a recunoscut ca nu s-au eliberat autorizatii de constructie pentru nici o casa, pentru ca nu se stabilisera clar care vor fi beneficiarii acestora. De altfel, nici regimul acestor constructii nu a fost bine stabilit, in sensul ca Gigi Becali ar fi putut cere ca autorizatiile de constructie sa fie eliberate pe numele sau sau al Fundatiei Crestine "Gigi Becali", si nu pe cel al viitorilor beneficiari, asa cum spune legea. "Deocamdata nu s-au eliberat autorizatii pentru nici una dintre case, dar cred ca pentru primele 100 dintre ele se vor elibera pina la data de 25 septembrie. Viitorii beneficiari vor deveni proprietari pe terenul de sub aceste case, cu clauza sa nu le vinda timp de 99 de ani. In clipa in care se vor elibera autorizatiile, acestea se vor da in mina beneficiarilor, de la Consiliul Local, care va emite hotariri in acest sens", ne-a spus viceprimarul comunei Vulturu, Nicolae Dumitrescu. Prefectul Ion Oprea spune ca in nici un caz autorizatiile de constructie nu vor fi eliberate decit pe numele viitorilor beneficiari ai locuintelor construite din banii lui Gigi Becali. Se pare insa, ca regimul acestor constructii nu a putut fi hotarit inca din cauza ca primarului din Vulturu, Alexandru Mihalcea, i-ar fi fost teama sa-i spuna lui Gigi Becali ca nu va fi proprietar pe terenul pe care construieste casele satenilor din Vadu Rosca, tocmai ca acesta sa nu se enerveze si sa lase totul balta. Din pacate, primarul Alexandru Mihalcea, aflat in concediu medical, intrucit a facut o noua criza de inima, nu a putut fi contactat ieri de reporterii nostri. Totusi, edilii din Vulturu spera ca Gigi Becali sa nu se enerveze in stilul caracteristic si sa-si ia casele inapoi. Aceasta situatie ar fi putut fi prevenita daca autoritatile locale ar fi semnat un angajament scris cu latifundiarul din Pipera.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.