Local

Pinda la containerele cu gunoi

Sebastian Oancea
2 sep 2005 3851 vizualizări
Daca esti prins aruncind moloz la container risti amenda intre 20 si 40 de milioane de lei. Cei care-si renoveaza apartamentele trebuie sa solicite CUP RA sa le care molozul la groapa de gunoi, contra cost. Focsanenii arunca molozul in miezul noptii, ca sa scape de amenzi.




Angajatii Companiei de Utilitati Publice RA Focsani fac "pinde" la containerele de gunoi din oras. Asta din cauza ca, potrivit unor noi norme, despre care directorul CUP Focsani - inginerul Gheorghe Vasilescu - spune ca se vor a fi similare celor din Uniunea Europeana, locatarii care se debaraseaza de deseurile care nu pot fi depozitate in europubele - in general materiale de constructii - trebuie sa le predea la centrele specializate ale CUP RA si, contra cost, pot fi ridicate de sectia Auto - Transport - Salubritate. La ora actuala, CUP RA Focsani are doi oameni special angajati pe care ii trimite in teren pentru a supraveghea modul in care locatarii scapa de deseurile pe care nu le pot depozita in europubele. Este vorba despre deseurile rezultate din zugravirea, repararea sau modernizarea apartamentelor. Acestea, dupa cum a transmis conducerea CUP, pot fi depozitate temporar in saci de folie, linga europubele, de unde, contra cost, pot fi ridicate de utilajele regiei. Cei doi angajati ai CUP care "pindesc" containerele, pentru ca nimeni sa nu arunce moloz in ele fara sa plateasca, fac o adevarata munca de investigatie pe teren. Pe linga faptul ca sint autorizati sa dea amenzi la eventuale incalcari ale normelor stipulate de CUP pentru locatarii certati cu ecologia (amenzi care variaza intre 20 si 40 de milioane de lei), aceptia fac si referate de constatare a abaterilor, care pot contine chiar si fotografii de la locul unde s-a incalcat o astfel de norma de depozitare a deseurilor provenite din constructii. Lunile iulie si august au fost cele mai "bogate" in deseuri provenite din modernizarea sau repararea apartamentelor, mai ales din cauza faptului ca "italienii" s-au intors in tara si s-au apucat sa-si refaca apartamentele dupa ultima moda in materie de amenajare interioara. "Locatarii care doresc sa se debaraseze de astfel de deseuri trebuie sa sune la numarul 621338, sa anunte ce cantitate de deseuri doreste sa elimine, apoi personalul de specialitate al sectiei ATS, cu sediul in Focsani, strada Horea Closca si Crisan nr. 1 - 3 le va sta la dispozitie de luni pina vineri, intre orele 7 si 15.30", a anuntat seful CUP RA, Gheorghe Vasilescu. Trebuie stiut ca, in cazul in care un locatar este prins aruncind moloz la container, fara sa respecte normele impuse, acestuia i se va factura transportul intregului container, indiferent daca vecinii l-au umplut sau nu de moloz. Pina acum, doar o singura locatara a fost facturata in plus, cu 2 milioane de lei, pentru ca a recunoscut ca a dus la container trei saci de moloz. Conducerea CUP RA Focsani spune ca pina acum cei doi angajati nu au aplicat nici o amenda, insa ei pot oricind face acest lucru, in situatia in care constata o abatere pe linie de gunoi. Se pare insa ca, focsaneanul, inventiv din fire, a gasit o modalitate de a-i fenta pe "procurorii" de la CUP: arunca molozul la container pe intuneric.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.