Local

ARR s-a pus cu controalele pe piratii din transport

Sebastian Oancea
2 sep 2005 1592 vizualizări
Unii transportatori nu au fost "deranjati" pina acum

Noul sef al Autoritatii Rutiere Romane - agentia Vrancea spune ca s-a pus cu controalele pe transportatorii evazionisti. Astfel, in ultimele doua luni, ARR Vrancea a efectuat 50 de controale in traficul rutier (mai putine in luna iulie, in care judetul Vrancea s-a confruntat cu inundatii de proportii, iar traficul a fost ingreunat si chiar stopat pe anumite portiuni), controale care s-au finalizat cu 35 de procese verbale incheiate pentru contraventii si cu amenzi in valoare totala de 500 de milioane de lei, din care 130 de milioane de lei amenzi incasate de transportatorii de persoane si 370 de milioane de lei vechi - amenzi incasate de transportatorii de marfuri. "Dorim ca transportatorii care sint in regula si care-si platesc obligatiile catre stat sa-si poata desfasura activitatea de transport nestingherit. Din pacate, legislatia romaneasca este inca permisiva, in sensul ca ar trebui sa fie mai dura cu asa zisii "pirati" care efectueaza transport in comun fara a fi licentiati, fara a plati vreo taxa catre stat. Vom fi necrutatori cu cei care nu respecta legea, indemnindu-i in acelasi timp sa intre in legalitate. De altfel, in afara de controalele tematice am pornit, impreuna cu Politia, o serie de actiuni de depistare a evazionistilor fiscali din transporturi. Cu aceasta ocazie, anunt ca interventiile de orice fel, pentru "X" sau "Y" nu sint valabile in cazul meu. Am constatat ca exista operatori de transport de marfa, de persoane sau taxi, in Vrancea, care pina acum nu au fost "deranjati". Vom controla toti operatorii, fara prefecrinte politice, iar cei care nu sint in regula sa nu astepte clementa din partea noastra. Intentia noastra nu este sa desfiintam operatorii de transport, ci de a-i indruma spre legalitate", a declarat seful ARR Vrancea. Mentionam ca Autoritatea Rutiera este o institutie care are ca obiect de activitate licentierea si autorizarea a tot ce inseamna transport rutier de marfa si persoane care depaseste 3,5 tone, precum si activitatea de control pe sosele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.