Local

Oprisan a ajuns la al treilea dosar la PNA

Mihai Boicu
26 aug 2005 815 vizualizări
Parchetul de pe linga Tribunalul Judetean a trimis sesizarea Camerei de Conturi la PNA

Marian Oprisan este din nou client al PNA. Ultimul dosar aflat pe masa procurorilor anticoruptie este cel intocmit de Camera de Conturi Vrancea, in urma controlului la Consiliul Judetean. Prim procurorul Ion Lefter a decis ca dosarul nu este de competenta Parchetului de pe linga Tribunalul Judetean Vrancea si l-a trimis procurorilor PNA. "L-am trimis imediat pentru ca asa prevede legea", a fost unicul raspuns al prim procurorului Ion Lefter. Raportul de control al Camerei de Conturi se afla insa de citeva saptamini la procurorii anticoruptie, care l-au solicitat expres deoarece Marian Oprisan este anchetat deja in citeva cauze care au facut obiectul controlului. Baronul PSD s-a pricopsit astfel in acest an cu trei dosare la PNA, care ii reverica si cauzele pentru care a fost cercetat inainte de 2005. Primul dosar din acest an a fost cel cu neregulile de la SC Drumuri si Poduri SA, unde CJ este actionar unic, legate de acuzatiile de folosire in interes personal al autoturismului Audi S6 cumparat de aceasta societate. Al doilea dosar ajuns la PNA are ca obiect achizitionarea Complexului Turistic si de Agrement Caprioara din Cringul Petresti, pentru suma de 18 miliarde de lei, de la Federalcoop Vrancea. Neregulile pentru care s-a depus plingere la PNA au fost confirmate de controlul Camerei de Conturi Vrancea. Alte nereguli pentru care s-a cerut stabilirea raspunderii penale se refera la cele 5 miliarde de lei cheltuite pentru casele de odihna Vila Rucar si Hanul dintre vii, achizitionarea unui autoturism Nissan Patrol de catre Consiliului Judetean in conditiile in care institutiile publice trebuie sa cumpere doar masini de provenienta romaneasca, o sumedenie de alte nereguli in procedurile de achizitii de bunuri si servicii, precum si in ceea ce priveste indemnizatiile incasate de functionarii publici pentru ca au fost membri in diverse comisii de licitatie in care au fost semnalate nereguli.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.