Local

Digul de la Biliesti va fi consolidat cind va scade Siretul

Mihai Boicu
26 aug 2005 916 vizualizări
Siretul a rupt malul drept in comuna Biliesti pe o lungime de 100 de metri



Malul din dreptul Biliestiului dispare in apele Siretului


Siretul a rupt malul drept in comuna Biliesti pe o lungime de 100 de metri, iar bresa creata are o adincime de citiva zeci de metri. Malul continua sa dispara in ape si aceste zile, doarece debitul Siretului se apropiase ieri de 2000 de mc/s. In aceste conditii, se apropie in fiecare zi cu citiva metri de digul de protectie. Ieri a avut loc o sedinta la Prefectura, dupa ce subprefectul Dragos Mircea a vazut la fata locului care este situatia si s-a intilnit cu primarul Ovidiu Butuc. Solutia gasita pentru a rezolva aceasta situatia este crearea unei brese in barajul de stabilopozi care a fost pus pe mijlocul riului la inceputul anilor \'70, pentru a aduce mai multa apa la statia de pompare pentru irigatii. Deocamdata nu se poate interveni din cauza debitului mare, insa se pare ca Siretul va scadea in urmatoarele zile. Dupa interventie, Siretul va reveni la vechiul curs si va scadea presiunea asupra malului drept. Abia atunci se va putea pune pietris si pamint pentru intarirea malului. "Nu este o problema care sa puna in pericol viata cetatenilor sau bunurile lor, insa e o problema care trebuie rezolvata", ne-a spus Catalin Dragulescu, purtatorul de cuvint al Prefecturii. La sedinta care a avut loc aseara au participat subprefectul Dragos Mircea, directorul SGA, Victor Racosanu, directorul Directiei Silvice, Laurentiu Dumitrache, si directorul SNIF. In alta ordine de idei, militarii si pompierii au intervenit ieri la digul din Suraia, pentru a astupa bresele aparute la inundatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.