Local

Razboi pentru sefie in PRM Vrancea

Mihai Boicu
23 aug 2005 858 vizualizări
In PRM Vrancea au inceput luptele intestine dupa numirea lui Gheorghe Brinzila ca presedinte interimar al organizatiei. Fostul presedinte Marin Stoica spune ca vicepresedintele Claudiu Tanasescu vrea sa-si puna astfel oameni in organizatii u Gheorghe Brinzila sustine ca a fost numit numai pentru a organiza Conferinta Judeteana

Organizatia PRM Vrancea a devenit teatrul luptei dintre mai multe tabere. Pe de o parte este fostul presedinte Marin Stoica, iar pe de alta parte Gheorghe Brinzila, numit presedinte interimar de la Biroul Permanent al PRM. Tabara lui Marin Stoica sustine ca Vadim Tudor nu stie nimic despre ce se intimpla in Vrancea si vrea sa mearga la Bucuresti pentru a-si sustine cauza. Stoica spune ca totul este opera vicepresedintelui PRM Claudiu Tanasescu, care vrea sa-si impuna oamenii proprii in teritoriu. La iveala a iesit si o adeziune de anul trecut a lui Gheorghe Brinzila la PSD. Acesta spune ca hirtia este un fals, iar sustinatorii sai ca Marin Stoica este omul PSD. In tabara lui Brinzila au aparut o parte dintre fostii peremisti care au plecat anul trecut din partid impreuna cu Gheorghe Iorga. Brinzila sustine ca a fost numit presedinte interimar numai pentru a organiza alegerile pentru conducerea organizatiei, si ca nu vrea sa candideze pentru functii.


PRM Vrancea este la aceasta ora o organizatie cu doua conduceri paralele. Pe de o parte este consilierul judetean Marin Stoica, fostul presedinte, si tabara care il sustine, cei care au condus efectiv organizatia pina in prezent. De cealalta parte este Gheorghe Brinzila, care in buzunar o numire in functia de presedinte interimar a Biroului Permanent PRM. Acesta este sustinut de o parte dintre cei care au plecat din PRM Vrancea anul trecut impreuna cu colonelul (r) Gheorghe Iorga. Framintarile au inceput in PRM pe data de 23 iunie, atunci cind senatorul Carol Dina s-a prezentat la sedinta Biroului Executiv Judetean cu numirea lui Gheorghe Iorga in functia de presedinte interimar. Nimeni nu a fost de acord pe motiv ca fostul colonel a devenit traseist politic si, in final, a fost ales interimar Vasile Corchi, presedintele PRM Focsani. Gheorghe Iorga spune ca a fost contactat mai intii de Gheorghe Brinzila, apoi de senatorul Carol Dina, si a pus conditia sa se faca "curatenie" in organizatie pentru a fi presedinte. Fostul peremist crede ca dupa sedinta BEx conducerea PRM a renuntat la el, deoarece nu vrut sa se bata cu peremistii locali. "Ceea ce am spus in momentul in care am plecat s-a adeverit. Consilierii locali si judeteni au trecut la PSD, iar presedintele Marin Stoica cocheteaza cu PSD, votind si sustinind PSD", ne-a declarat Gheorghe Iorga. Pe 31 iulie 2005 la organizatie a venit un fax de la Departamentul Organizatoric al PRM, semnat de vicepresedintele Claudiu Tanasescu, in care se spune ca Biroul Permanent al PRM l-a numit pe Gheorghe Brinzila presedinte interimar. Acesta a convocat doua sedinte ale BEx, pe 7 si 21 august, in urma carora s-a format un Birou largit, din care fac parte si membrii vechi, dar si noi. Dupa prima sedinta, a fost trimis in Vrancea presedintele PRM Vaslui, Corneliu Bichinet, venire care nu a lamurit insa apele, deoarece vechiul BEx nu l-a acceptat pe Gheorghe Brinzila presedinte interimar.


"Nu-l cunoaste nimeni"

Membrii taberei lui Marin Stoica sustin ca Vadim Tudor nu stie nimic despre situatia din Vrancea, iar ceea ce se intimpla la nivel local este o manevra a vicepresedintelui Claudiu Tanasescu pentru a-si asigura sustinerea in filiale in vederea viitoarelor alegeri pentru conducerea partidului. "Nu are ce conferinta judeteana sa convoace, pentru ca nu-l conoaste nimeni", ne-a spus Marin Stoica despre Gheorghe Brinzila. Acesta spune ca nu a vazut hotarirea Biroului Permanent PRM de numirea acestuia in functia de presedinte interimar. Adversarii lui Brinzila au intrat in posesia unei adeziuni a acestuia la PSD, in care recomandarea este facuta de doctorul Constantin Buza. Potrivit fisei de primire in partid, acesta a devenit membru in Organizatia nr. 21 din Focsani. Gheorghe Brinzila mai este acuzat ca a intrat prin metode nelegale in posesia unei stampilei partidului. Astfel, acesta a declarat pierduta stampila PRM Vrancea, dupa care si-a confectionat alta. Numai ca stampila organizatiei nu a fost pierduta, ci se afla la Marin Stoica. De asemenea, Brinzila mai este acuzat ca a incercat sa intre in stapinirea contului bancar al organizatiei si s-a cerut blocarea acestuia pina la alegeri. Membrii vechiului BEx vor sa mearga la Bucuresti si sa vorbeasca direct cu Corneliu Vadim Tudor. Ei spun ca toate hirtiile pe care le-au trimis la conducerea centrala a partidului si in care explicau situatia din filiala nu au ajuns la liderul PRM. Marin Stoica sustine ca in BEx-ul largit format de Gheorghe Brinzila sint persoane care nu fac parte din partid, ba mai mult sint de la alte formatiuni, respectiv AP. Fostul presedinte PRM spune ca, in ciuda celor spuse de tabara adversa, este membru BEx, unde a intrat dupa plecarea deputatului Daniel Ionescu. La viitoarea Conferinta Judeteana, Stoica intentioneaza sa candideze, cu exceptia cazului in care se va prezenta un candidat mai tinar, care provine din PRM.


Brinzila vrea numai presedinte interimar

Gheorghe Brinzila spune ca singurul motiv pentru care a fost numit in fruntea PRM Vrancea este organizarea Conferintei Judetene, la care nu intentioneaza sa candideze pentru vreo functie. Acesta isi intemeiaza pozitia pe mai multe adrese semnate de Claudiu Tanasescu. In cea din 3 august, adresata BEx Vrancea, se atrage atentia ca Gheorghe Brinzila a fost numit presedinte interimar "ca urmare a situatiei create in ultimul an in aceasta filiala" si ca acesta are misiunea de a organiza alegerile din organizatie. In adresa din 17 august, vicepresedintele PRM ii spune lui Brinzila ca poate coopta membri noi in BEx. Gheorghe Brinzila spune ca la intilnirea cu Corneliu Bichinet membrii vechiului BEx ar fi cazut de acord cu interimatul sau, dupa care s-au razgindit. In ceea ce priveste adeziunea la PSD, controversatul presedinte interimar al PRM Vrancea spune ca aceasta este falsa si ca el este membru de partid inca din anul 1991. Brinzila recunoaste ca a declarat pierduta stampila organizatiei pentru a-si face alta, insa spune ca vicepresedintele Claudiu Tanasescu l-a imputernicit sa procedeze astfel. "La sedinta Biroului Executiv largit s-a hotarit ca oamenii sa plece pe teren si sa verifice modul in care s-au intocmit procesele verbale, daca s-au tinut conferintele locale ale PRM, care au fost listele de delegati. S-a constatat ca alegerile pentru organizatiie de tineret si femei au avut loc in aceeasi zi, la aceeasi ora si in aceeasi sala, motiv pentru care am cerut anularea lor", ne-a declarat Gheorghe Brinzila. In alta ordine de idei, acesta vrea sa organizeze Conferinta Judeteana in functie de agenda lui Corneliu Vadim Tudor, care este asteptat in Vrancea. De altfel, el spune ca isi datoreaza numirea faptului ca i-ar fi organizat, impreuna cu Gheorghe Iorga, venirea cu ajutoare la Vadu Rosca. Unul dintre cei care il sustin pe Brinzila este fostul peremist Nelu Surugiu, care a plecat anul trecut din PRM impreuna cu Gheorghe Iorga, si care acum a fost ales in Biroul Executiv largit. "Este o facatura a lui Stoica si a PSD, pentru care a lucrat tot timpul", spune acesta despre adeziunea la PSD a lui Brinzila. Aceste dispute din PRM Vrancea nu se vor sfirsi probabil decit dupa alegerile din organizatie, iar perioada de interimat si de dezordine interna, care dureaza din decembrie anul trecut, va lua sfirsit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.