Local

Chiorul si baronul au mers la brat prin Vadu Rosca

Mihai Boicu
19 aug 2005 622 vizualizări
Traian Basescu a lasat deoparte orice declaratii razboinice la adresa lui Marian Oprisan. Presedintele i-a spus sa nu-si scoata ochii cu prefectul cel putin in timpul reconstructiei judetului. Basescu le-a spus sinistratilor din Vadu Rosca sa-si ia gindul de la Petresti. Totusi, la plecare, i-a spus lui Marian Oprisan ca ar putea sa-i scoata un ochi

Traian Basescu a lasat deoparte orice declaratii razboinice la adresa lui Marian Oprisan. Presedintele i-a spus sa nu-si scoata ochii cu prefectul cel putin in timpul reconstructiei judetului. Basescu le-a spus sinistratilor din Vadu Rosca sa-si ia gindul de la Petresti. Totusi, la plecare, i-a spus lui Marian Oprisan ca ar putea sa-i scoata un ochi


Va mai amintiti de vremurile in care Traian Basescu numea Vrancea feuda, iar Marian Oprisan il numea "chior", "bolnav politic" si multe altele? Cu amintea veti ramine. Ieri, presedintele l-a luat la brat pe baron si impreuna au mers la Vadu Rosca. Ca de obicei, prefectul Ion Oprea, care provine din acelasi partid cu presedintele, statea mai la distanta. La Vadu Rocsa presedintele le-a spus sinistratilor sa-si ia adio de la Cringul Petresti si a vizitat unul din terenurile primite de acestia pentru a-si face alte case. Sinistratii s-au plins ca nu au primit inca materiale de constructie. Iar la drumul dintre Vulturu si Suraia SC Vega \'93 SA Galati lucreaza de aproape o luna fara contract. Oprisan s-a bagat tot timpul in seama pe linga Basescu, pentru a fi filmat in preajma sa, lua sinistratii de git si le spunea ca este alaturi de ei. In vreme ce Marian Oprisan dorea sa lase impresia ca se are "pe bune" cu Basescu, acesta a provavaduit pacea si iubirea intre Prefectura si Consiliul Judetean, macar pina dupa refacerea infrastructurii, dupa care a spus ca Oprea si Oprisan nu au decit sa-si scoata ochii.


Imbracat sport, cu un tricou portocaliu, presedintele Traian Basescu a descins ieri la Vulturu impreuna cu Marian Oprisan, dupa ce elicopterul prezidential l-a lasat pe Stadionul Milcovul. Daca nu are nimic de ascuns, presedintele parea interesat mai mult de binele judetului decit de politica. O imagine greu de crezut alta data, ieri a devenit realitate. Celor lor doi li s-a alaturat si prefectul Ion Oprea, care a parut cam stingher pe linga ei. Marian Oprisan parea ca stie inaintea prefectului ca Traian Basescu ajunge ieri in judet si s-a implicat activ in organizarea vizitei. De altfel, probabil pe baza principiului ca persoanele de vaza stau in spate, Oprisan s-a asezat pe bancheta din spate cu presedintele, in vreme ce prefectul a stat in fata, linga sofer. Prima descindere a fost facuta la drumul distrus de ape care leaga Vulturu si Suraia, unde lucrarile de reabilitare au loc pe o lungime de 9,1 kilometri. SC Vega \'93 SA Galati lucreaza din data de 25 iulie la acest drum si mai are o saptamina pina la finalizare. Traian Basescu s-a declarat convins ca termenul de trei luni pentru terminarea lucrarilor la infrastructura judetului va fi respectat. "Nu pot spune ca nu se lucreaza. Autoritatile au facut un efort apreciabil", a spus presedintele. Basescu a spus ca la Prefectura a facut cu prefectul Ion Oprea si cu Marian Oprisan o "poza" a judetului si a atras atentia ca firmele care lucreaza la infrastructura nu si-au primit avansurile, deoarece nu s-au incheiat contractele. Moment in care Marian Oprisan a spus ca acestea au fost incheiate si ca au fost semnate deja si ordinele de plata. Presedintele tarii a vorbit pe un impaciuitor despre relatia sa cu presedintele CJ Vrancea, precum si dintre acesta si prefectul Oprea, dar nu a uitat sa-i arunce o sageata baronului. "Fratilor, nu aveti culoare politica, nu aveti nimic, avem un judet care este cel mai calamitat din Moldova, daca nu din tara. Haideti sa inchideti conflictele interpartinice, institutionale, si pe urma scoateti-va ochii! Dupa trei luni, cind se termina treaba, nu au decit sa-si scoata ochii si poate lui Oprisan ii scot si eu un ochi", a declarat presedintele. Basescu a abordat acelasi ton impaciuitor si in ceea ce priveste firmele care lucreaza la infrastructura si a spus ca nu mai conteaza culoarea politica, ci portofoliul de lucrari. Ieri a devenit evident ca in Vrancea s-a lucrat pina acum fara a fi incheiate contracte. Datorita starii de alerta, lucrarile se dau prin incredintare directa, insa nu pot dura mai multe de 30 de zile, durata normala a unei licitatii. Deoarece pina acum nu s-au semnat contractele cu firmele, insa s-a lucrat, firmele au, practic, la dispozitie doua luni pentru a-si termina treaba.


"Luati-va gindul de la Petresti!"


Traian Basescu a facut mai multe opriri in satul Vadu Rosca, unde a fost luat cu asalt de grupuri de localnici curiosi sau nemultumiti. Acestia i-au cerut in primul rind sa vina materialele de constructie pentru a-si face casele pina la iarna. Presedintele a spus ca ajutorul pentru o casa distrusa consta in materiale in valoare de 94,5 milioane de lei, iar pentru cea avariata de 15-20 de milioane de lei. Traian Basescu le-a spus localnicilor ca aceasta este ajutorul pe care il poate acorda Guvernul si ca azi materialele de constructie vor fi cumparate prin Bursa Romana de Marfuri. La bucataria de campanie a Crucii Rosii, presedintele a avut si o mica discutie cu citiva locuitori ai satului, nemultumiti ca nu au primit terenuri pe marginea soselei E 85. Sinistratii nu s-au sfiit sa-l acuze pe prefectul Ion Oprea pentru ca le-ar fi promis ca vor primi terenuri la Petresti si nu s-a tinut de cuvint. Reprezentantul guvernului in Vrancea le-a explicat ca terenurile respective sint revendicate de fostii proprietari. "Luati-va gindul de la Petresti!", le-a spus in cele din urma Traian Basescu. Vizita sefului statului la Vulturu s-a incheiat la islaz, unde a fost repartizata imediat dupa inundatii suprafata de 25 de hectare pentru sinistrati, care au primit aici 170 de loturi de casa. De asemenea, acestia au mai primit 35 de hectare de teren pe islazul din satul Botirlau, unde s-au acordat 320 de amplasamente. Presedintele a intentionat ieri sa mearga si la Nistoresti, insa a renuntat. El a promis insa ca va reveni in Vulturu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.