Local

Oprisan da in judecata Camera de Conturi

Mihai Boicu
18 aug 2005 963 vizualizări
Seful Consiliului Judetean il vrea demis pe directorul Ion Petrea

Seful Consiliului Judetean il vrea demis pe directorul Ion Petrea


Marian Oprisan a anuntat ieri ca va da in judecata Camera de Conturi Vrancea si pe directorul acesteia, Ionel Petrea pentru ca l-a dat pe mina justitiei. Supararea presedintelui Consiliului Judetean se datoreaza faptului ca, in urma controlului efectuat, controlorii financiari au constatat un prejudiciu de aproape 23 de miliarde de lei in institutia pe care o conduce seful PSD Vrancea. "Vreau sai ii cer pe aceasta cale domnului presedinte al Curtii de Conturi a Romaniei, Andrei Saguna, demiterea domniei sale (a lui Ionel Petrea- n. r.) din functie, pentru gravele abuzuri pe care le-a comis in timpul controlului de la Consiliul Judetean Vrancea", a spus Oprisan, la finalul sedintei dei ieri a Consiliului Judetean. Presedintele CJ a sustinut ca, in timpul mandatului sau, nu s-a produs nici un prejudiciu in gestionarea banului public si si-a exprimat "mirarea" ca din anul 1992 pina in acest an rapoartele de control nu au scos la iveala nereguli de genul celor descoperite acum. Oprisan a acuzat faptul ca data controlului a fost devansata din luna septembrie la presiunile deputatului Corneliu Momanu, presedintele PNL Vrancea, si a senatorului Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea. Camera de Conturi Vrancea a trimis raportul de control la Tribunalul Vrancea, pentru recuperarea prejudiciului, si la Parchetul Judetean, pentru stabilirea raspunderii penale. Lista lor incepe cu Marian Oprisan, vicepresedintele Mircea Diaconu, directorul economic Valeria Teodorescu, sefa de cabinet a lui Oprisan, Raluca Dan, Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice, alti functionari, dar si consilieri judeteni si primari. Marian Oprisan s-a suparat si pe Ziarul de Vrancea, declarind ieri ca ne va da din nou in judecata pentru ca, in opinia sa, am adus prejudicii de imagine institutiei pe care o conduce dupa ce am publicat un articol care viza activitatea financiara a CJ. "Functionarii Consiliului Judetean nu au prejudiciat niciodata bugetul judetului si nici nu si-au insusit in detrimentul acestuia nici un singur leu", declara Oprisan in dreptul la replica trimis la redactie. Dupa ce ne acuza ca facem jocurile actualei puteri si ne chiar ne aduce jigniri, Marian Oprisan spune, in legatura cu concluziile penale ale raportului, ca "satisfactia actualei puteri va fi de scurta durata pentru ca o justitie corecta nu va putea pronunta un verdict care sa contravina realitatii". Ii reamintim lui Marian Oprisan ca si Ziarul de Vrancea isi rezerva dreptul de a-l actiona in judecata pentru calomniile pe care le-a lansat in ultima perioada. Totodata, il informam ca Ziarul de Vrancea nu este si nu va fi Monitorul de Vrancea, adica un ziar folosit pentru a minji cu noroi, la comanda, adversarii politici sau privati ai lui Marian Oprisan sau a politicieni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.