Local

Mitrea: Vanghelie are informatii din arhiva Doi si un sfert

Ziarul de Vrancea
10 oct 2009 915 vizualizări
Miron Mitrea, senatorul aflat in conflict cu actuala conducere a PSD, sustine ca Marian Vanghelie a reusit sa obtina informatii sensibile despre adversarii politici n in urma cu o luna, liderul PSD Bucuresti se lauda cu faptul ca arhiva Doi si un sfert" se afla pe miini bune

Senatorul PSD, Miron Mitrea, a declarat, ieri, la Realitatea TV, ca presedintele organizatiei Bucuresti a partidului, Marian Vanghelie, are arhiva fostului "Doi si un sfert" sau informatii din aceasta. "Eu il cred pe Vanghelie cind spune ca o are (arhiva - n.r.), nu am nici un motiv sa nu-l cred, mai ales ca stiu cum functioneaza politica in Romania", a spus Mitrea. Acesta a precizat apoi ca el crede ca Marian Vanghelie are "anumite informatii": "Arhiva e mult spus". Senatorul PSD a adaugat ca "nu toate informatiile de la toate institutiile publice pot fi accesate de poiliticieni" pentru ca "sint multi profesionisti care nu accepta acest lucru". "Este adevarat insa ca acolo unde cineva, in mod direct, numeste un sef, cum este DGIPI, si este impinsul ministrului si ministrul poate fi presat de oamenii din jurul lui. Exemplul aici este foarte clar, au fost doi ministri care si-au pierdut portofoliul, unul si l-a pierdut, altul a renuntat datorita presiunilor facute pentru "Doi si-un sfert". Sigur Nica nu stia despre ce este vorba, sigur cei numiti acolo trebuie intrebati, nu ministrul, cei care au fost pe functie", a continuat senatorul PSD. Mai mult, social-democratul cu state vechi in partid recunoaste ca politicienii au acces sau folosesc informatiile serviciilor secrete. "Nu e singurul politician. Punem ochii pe Vanghelie, pentru ca el a vorbit, dar eu stiu ca de-a lungul timpului, politicienii au umblat la informatiile de acolo, incercind sa afle diferite lucruri. Sigur, nu au aflat intotdeauna", sustine Mitrea. Fost ministru al Transporturilor, Mitrea a explicat si cum pot fi controlate serviciile de catre mediul politic. "Numesti seful institutiei, apoi il chemi la ordin. Ce e asa complicat? Ne facem ca nu intelegem. Sigur, noi politicienii ar trebui sa numim sefi de institutii si sa ne abtinem sa-l chemam la ordin in ceea ce nu-i treaba noastra. Dar, sa nu crezi ca o facem", a declarat Miron Mitrea, cunoscut in ultima vreme pentru declaratiile acide la adresa colegilor de partid.


"Vanghelie a incercat si pe mine sa ma santajeze"


Senatorul PSD a relatat apoi cum ar fi incercat Marian Vanghelie sa il santajeze."Eu nu sint acolo ca sa va spun daca a venit sau nu cu informatii, dar le-a spus foarte des "las ca-ti arat eu si tie, ca am documente, am informatii". In ceea ce ma priveste pe mine, inainte de a avea "Doi si un sfert", m-a socat dindu-mi un telefon ca, daca n-am sa-l sprijin pentru candidatul la functia de ministru al Internelor pe cine vrea el(..), atunci, nu stiu ce martor din dosarul meu in care sint in proces dat de DNA isi va schimba declaratia. Nu stiam ca am martor in dosarul ala pentru ca abia incepusem. Si l-am intrebat "de unde stii tu cum ii cheama pe martorii din dosarul meu?"(...) Ducindu-ma pe urma la proces am constatat ca exista respectivul martor in proces. Deci a incercat si pe mine sa ma santajeze", a spus Mitrea. Senatorul PSD a adaugat ca Vanghelie s-ar fi speriat atunci pentru ca s-a luat "foarte tare de el". "Sigur ca facea asta mai demult", a completat insa Mitrea. In luna septembrie, Marian Vanghelie afirma ca arhiva DGIPI, fostul "2 si un sfert", "este pe miini bune", amenintind totodata ca poate face dezvaluiri din informatiile serviciilor. Vanghelie afirmat ca, din informatiile pe care le detine, la DGIPI nu ar mai exista date despre Traian Basescu, exceptind "o bucatica" cu Omar Hayssam, care i-ar putea crea probleme sefului statului.


PSD il roaga pe Mitrea sa-si tina gura


Senatorul PSD, Titus Corlatean, a comentat declaratiile colegului sau de partid, Miron Mitrea, spunind ca il asteapta pe acesta si pe alti lideri PSD sa faca parte "din aceeasi echipa" si sa lase "unele chestiuni de ordin personal", scopul comun fiind cistigarea alegerilor prezidentiale. Titus Corlatean a spus ca e momentul ca membrii PSD sa lase de o parte "animozitatile". "Eu il astept si pe domnul Mitrea si pe alti oameni de partid sa facem parte din aceeasi echipa si sa lasam unele chestiuni de ordin personal, unele animozitati, pentru ca exista alte obiective mult mai importante", a spus Corlatean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 14 ore, 2 minute, 2 secunde
Vai de tarisoara noastra daca a ajuns la mana unui nenorocit,analfabet si romm evreu-jumi juma.Rusine unui ditai profesor universitar,rector al celei mai prestigioase universitati din tara,sa fie citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.