Local

Artileria antiaeriana vrinceana si-a serbat ziua

Mihai Boicu
16 aug 2005 697 vizualizări
Militarii au petrecut in "zona de recuperare psihologica"

Militarii au petrecut in "zona de recuperare psihologica"


Artileristii antiaerieni vrinceni au sarbatorit ieri implinirea a zece ani de la infiintarea Divizonului 288 Artilerie Antiaeriana, precum si a 89 de ani de la prima batalie a acestei arme. La ceremonialul militar prilejuit de aceasta ocazie a avut loc si o slujba religioasa, oficiata de preotul militar Ionel Vrinceanu. "Cu ocazia zilei ce astazi o omagiem, Ziua Artilerie si Rachetelor Antiaeriene, precum si 10 ani de existenta, permiteti-mi ca, in numele personalului pe care il conduc, sa aduc multumirile noastre comandantilor si sefilor nostri pentru increderea pe care ne-au acordat-o, de a dovedi ca sintem pregatiti in orice moment, ca putem sa continuam a scrie istoria armei artilieriei antiaeriene si rachetelor antiaeriene, ca putem sa facem cinste inaintasilor nostri, care s-au jertfit pentru apararea cerului senin al patriei", a spus in cuvintarea sa lt. col. Stanel Ciorasteanu, comandantul Divizionului 288 Artilerie Anti Aeriana. La ziua artilerisilor antiaerieni a participat col. Ioan Cotropai, comandantul Brigazii 282 Mecanizata "Unirea Principatelor". In deschidere a fost citit mesajul sefului Statului Major al Foretelor Terestre, gen. lt. dr. Sorin Ioan. Dupa ce militarii divizionului au dat onorul celor prezenti, invitatilor li s-a prezentat tehnica de lupta a unitatii. Tunurile Oerlikon, cu care divizionul a fost dotat in 2003, reprezinta cea mai moderna arma. Acestea au calibrul de 35 mm si sint destinate apararii impotriva aparatelor de zbor care zboara cu viteza de pina la 350 m/s si la inaltimea maxima de 4000 de metri. La finalul prezentarii, militarii divizionului s-au relaxat in "zona de recuperare psihologica". Aceasta ar face invidios orice patron de terase in liber din oras, intrucit este "dotata" cu un mic helesteu. Istoria Divizonului 288 Artilerie Antiaeriana a inceput la 1 martie 1995, atunci cind a fost infiintat ca unitate de cadre. La 15 iulie 2001, unitatea a trecut la o noua organizare, modulara, si a fost dotata cu tunuri antiaeriene calibrul 30 mm si complexe de rachete CA- 94. In 2003, divizionul a trecut la actuala forma de organizare modulara si a fost inzestrat cu tunuri Oerlikon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.