Local

Sinistratii din Vadu Rosca ramin in Vulturu

Mihai Boicu
13 aug 2005 702 vizualizări
Consiliul Local a repartizat ieri 35 de hectare pe islazul din Botirlau

Consiliul Local a repartizat ieri 35 de hectare pe islazul din Botirlau


Sinistratii din satul Vadu Rosca, comuna Vulturu, vor ramine in aceeasi comuna, dupa ce timp de citeva saptamini s-au vehiculat mai multe locatii unde ar fi putut fi stramutati. Consiliul Local Vulturu a pus ieri la dispozitia localnicilor ale caror case au fost distruse de inundatii 35 de hectare de teren din islazul din satul Botirlau. Aceasta suprafata vine in completarea celor 25 de hectare repartizate de Consiliul Local pe data de 21 iulie pe islazul din Vulturu. "Suprafata indeplineste toate conditiile cerute si a fost vazuta la fata locului de specialisti", ne-a declarat prefectul Ion Oprea. Prin repartizarea celor 35 de hectare s-a rezolvat problema locurilor de casa pentru cele 400 de familii din Vadu Rosca, avind in vedere ca numai pe islazul Vulturu pot incapea pina la 180 de familii. Fiecareia i-a fost repartizata suprafata de 800 de metri patrati. "Nu am inca un numar al celor care nu vor sa plece din Vadu Rosca, insa cei care vor sa ramin o fac pe riscul lor", a precizat prefectul Ion Oprea. Timp de mai multe saptamini, sinistratilor li s-au spus mai multe locatii unde ar fi putut mutati. Varianta cea mai vehiculata si preferata de cei mai multi a fost mutarea pe terenurilor Statiunii de Dezvoltare Pomicole Focsani, la Petresti sau pe E 85. Ambele variante au cazut, din cauza revendicarilor, dupa cum sustin autoritatile. In realitate, motivul ar putea fi altul, dat fiind ca terenurile de linga Focsani au o miza mai mare. La rindul lor, autoritatile din comuna Rastoaca nu au fost de acord sa cedeze o parte din islazul comunei pentru sinistratii din Vadu Rosca. In aceste conditii, sinistratii isi vor construi case tot pe teritoriul comunei Vulturu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.