Local

Marian Oprisan considera afacerea Caprioara legala

Mihai Boicu
10 aug 2005 736 vizualizări
Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, sustine in continuare ca achizitionarea Complexului Caprioara din Cringul Petresti a fost legala si ca nu are nici un interes personal in aceasta afacere

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, sustine in continuare ca achizitionarea Complexului Caprioara din Cringul Petresti a fost legala si ca nu are nici un interes personal in aceasta afacere. Dupa cum a anuntat Ziarul de Vrancea, Centrul de Resurse Juridice a depus o plingere la PNA si a cerut verificarea legalitatii tranzactiei, pentru suma de 17,85 de miliarde. "Daca aceasta institutie ar fi ridicat documentele solicitate de la Consiliul Judetean Vrancea, ar fi putut constata ca incheierea contractului s-a facut in conditii perfect legale si la o data ulterioara prezentarii si aprobarii in sedinta Consiliului Judetean", se arata intr-un comunicat de presa al CJ. De asemenea, biroul de presa al Consiliului Judetean sustine ca, potrivit Legii 544/2001, CRJ ar fi trebuit sa plateasca cele patru milioane de lei pentru a primi o copie dupa hotarirea de achizitionare a Complexului Caprioara, suma considerata exagerata de catre oficialii CRJ. In ceea ce priveste terenurile familiei Oprisan, CJ sustine ca acestea sint in extravilan si nu sint amplasate in vecinatatea complexului turistic. Valoarea acestuia, se arata in comunicatul de presa, ar fi crescut considerabil dupa achizitionare, care "s-a facut exclusiv in interesul judetului Vrancea". Afacerea Caprioara face parte din cazurile importante cuprinse in raportul incheiat la finalul proiectului "Impreuna impotriva coruptiei", realizat de Centrul de Resurse Juridice cu sprijin financiar de la Ambasada Olandei. PNA a fost sesizat deoarece consilierii judeteni nu au stiut nimic despre achizitie, cum era normal, iar contractul a fost incheiat inainte de sedinta in care s-au dat primele trei miliarde de lei. Procurorii mai trebuie sa verifice si care au fost interesele "agricultorului" Marian Oprisan in cumpararea complexului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.