Local

Guvernul va aloca noi sume pentru infrastructura distrusa

Valentin Muscă
9 aug 2005 569 vizualizări
Prefectul Ion Oprea spune ca reconstructia caselor nu poate incepe daca oamenii nu scot mizeria din gospodarii

Prefectul Ion Oprea spune ca reconstructia caselor nu poate incepe daca oamenii nu scot mizeria din gospodarii


Judetului Vrancea ii vor fi alocate noi sume pentru refacerea infrastructurii distruse de inundatiile din luna iulie. Potrivit celor declarate de prefectul Ion Oprea, "in urmatoarea sedinta de Guvern vor fi alocate noi sume pentru lucrari urgente pe infrastructura distrusa". Prefectii din judetele afectate de inundatii au fost convocati ieri la Guvern, unde s-a luat in discutie urgentarea lucrarilor. "Nu stiu suma ce va fi alocata judetului nostru, dar in mod cert va fi suplimentata suma de 450 de miliarde de lei, alocata deja prin H.G. 821/21iulie 2005. Si de aceasta data, Vrancea va primi cel mai mult. Banii vor respecta strict destinatia prevazuta de hotarirea de guvern", a precizat prefectul. Dupa cum se stie, lucrarile pentru refacerea drumurilor si podurilor distruse au fost oferite firmelor de constructii interesate prin metoda incredintarii directe, urmind ca acestea sa se termine in maxim trei luni. Cu toate ca au existat destule suspiciuni cu privire la incredintarea pe criterii clientelare a acestor lucrari de sute de miliarde de lei, prefectul Ion Oprea a avizat lista, spunind ca-l intereseaza ca lucrarile sa mearga cit mai repede si sa fie de calitate. "Eu pot sa va spun ca, daca nu se va respecta termenul de 90 de zile, nu va fi bine pentru cel care e ordonator principal de credite", a spus Oprea. Cit priveste casele distruse, acestea vor fi reparate cel putin partial pina la venirea iernii. Pentru reconstructia caselor distruse din zonele afectate de inundatiile din 13-15 iulie 2005 a fost alocată, pe tară, suma de 400 miliarde lei vechi. Judetul Vrancea va primi materialele de constructii necesare reconstructiei a 1112 case. Potrivit autoritatilor judetene, Consiliul Judetean va centraliza lunar, de la primării, necesarul de materiale de constructii, pentru luna următoare, situatia transmitind-o apoi la Agentia Nationala de Locuinte, care se ocupa de furnizarea acestora. Materialele provenite din donatii si sponsorizări vor fi utilizate numai pentru reabilitarea/consolidarea locuintelor afectate partial, altele decăt cele distruse, dupa cum a hotarit Guvernul. Cu toate acestea, la aproape o lună de la inundatiile din 13-15 iulie nu s-a zidit incă nici o casă si mai sint doar două luni pină la toamnă. Prefectul Ion Oprea spune insa ca reconstructia nu poate incepe daca oamenii nu-si curata gospodariile de gunoaiele aduse de apa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.