Local

Cadre medicale si un drumar pentru curatenia in cresa

Valentin Muscă
3 aug 2005 661 vizualizări
La Cresa nr. 1 din Sud curatenia a fost facuta de cadrele medicale. Desi s-a aprobat venirea unui zugrav, acesta a plecat in concediu.

Timp de o luna de zile, mai toate unitatile de invatamint din Focsani au intrat in curatenie generala. Acesta a fost si cazul Cresei de zi cu program prelungit numarul 1 din cartierul Sud, care si-a deschis ieri portile pentru cei mici. In schimb, aici nu a venit nici o echipa de zugravi ca la celelalte institutii din subordinea Primariei, iar personalul medical impreuna cu administratia a fost nevoit sa puna mina pe bidinea si pe ciment si sa faca munca acestora. Desi pe referatul inaintat Serviciului Public Local de Asistenta Sociala li s-a aprobat venirea unui zugrav care sa varuiasca si sa vopseasca unitatea, cadrele medicale s-au trezit la mijlocul lunii trecute ca trebuie sa faca singure igienizarea. Asistentele au fost ajutate de administratorul unitatii si de un electromecanic. Acesta este al doilea an in care se intimpla acest lucru, directorul SPLAS Focsani motivind aceasta stare de fapt prin simplul motiv ca nu sint fonduri. Zugravul trebuia sa vina sa varuiasca la cresa, dar, in schimb, acestuia i s-a aprobat plecarea in concediu, desi avea de onorat un serviciu. Cu doar o zi inainte de inceperea activitatii, reprezentantii Primariei Focsani au trimis un drumar pentru a varui scara unitatii. "Intre 4 si 31 iulie s-a facut curatenie in unitate de catre personalul nostru, desi referatul prin care ceream venirea unei echipe de zugravi fusese trimis la SPLAS cu o luna inainte si fusese aprobat. Este al doilea an cind punem mina pe bidinele si facem munca zugravilor. Nu este normal ca niste cadre medicale sa faca acest lucru. Noi am varuit partial, am vopsit, am spalat geamuri, covoare, iar electromecanicul si administratorul au verificat si reparat instalatia sanitara. In ultima zi au trimis pe cineva, un drumar, sa varuiasca scara unitatii", ne-au spus asistentele de la Cresa nr. 1. Pe de cealalta parte, directorul SPLAS, Mihai Ciobotaru, motiveaza simplu: "Curatenia in unitate s-a facut impreuna cu administratia pentru ca bugetul nu ne permite mai mult. Nu am avut posibilitatea de a chema o firma specializata. Care-i problema? Dumneavoastra nu va faceti singur curatenie acasa? Stiu ca nu intra in atributiile asistentelor, a personalului sa dea cu var, dar ... ne descurcam cum putem". De la 1 august, cresa din Sud si-a deschis portile pentru toti copii prescolari din Focsani, unitatea fiind pregatita sa primeasca peste zi aproape 45 de prichindei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.