Local

Amenzi de 400 de milioane in restaurante

Nicoleta Cristea
4 sep 2009 939 vizualizări

Sute de kilograme de alimente au fost retrase de la consum

La 90% dintre cei peste 60 operatori economici din judet care desfasoara activitati de prestari servicii de alimentatie publica verificati de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Vrancea au fost gasite abateri. Astfel, 600 kg alimente erau expirate de citeva luni sau nu aveau etichete, nu se respectau conditiile de depozitare si pastrare a alimentelor sau nu se afisau preturile. In urma verificarilor efectuate luna trecuta, comisarii CJPC Vrancea au dispus oprirea definitiva de la comercializare a 20 kg alimente, in valoare de 220 lei, dar si oprirea temporara a 100 kg alimente, in valoare de 3.750 lei. "La sase unitati s-a oprit temporar prestarea de servicii pina la intrarea in legalitate, iar unui snack-bar din Adjud i-a fost suspendata activitatea pe o perioada de pina la 6 luni. Pentru abaterile constatate, s-au aplicat 40 amenzi contraventionale, in valoare totala de 410.000 lei si 38 avertismente", au precizat comisarii de la Protectia Consumatorilor. Probleme au fost gasite in mai multe localitati din judet. Astfel, in unele baruri din Focsani s-a descoperit ca lipsea apa curenta la grupurile sanitare, la un bar din Panciu clientii erau serviti in vesela sparta, de la cesti la pahare, in timp ce la snack-bar-ul din Adjud congelatorul era scos din priza, astfel incit produsele congelate erau neconforme, in timp ce micii erau pastrati la temperatura mediului ambient. Comisarii au gasit si unitati care vindeau tigari la bucata sau care nu informau, conform legii, daca in localul respectiv se permite sau nu fumatul. In unele unitati clientii erau serviti cu bere expirata de citeva luni, cu medalion piept pui sau mozarella expirate de zeci de zile si salam taranesc si sunca ardeleneasca expirate de citeva saptamini. Nici meniurile nu au trecut necontrolate, aici gasindu-se cazuri in care listele erau incomplete, lipsind fie preturile, gramajele pe portie sau ingredientele principale. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.