Local

Comisarul Ionel Balerca, sef peste fraude

Dan Chiriac
29 iul 2005 1334 vizualizări
Serviciul de Investigare a Fraudelor este cel mai important din politie

Comisarul Ionel Balerca este noul sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, unul dintre cele mai importante servicii din Inspectoratul Judetean de Politie Vrancea. Concursul pentru ocuparea acestui post a avut loc ieri dimineata, iar comisarul Ionel Balerca a ramas singurul candidat, dupa ce celalalt pretendent inscris in cursa, comisarul sef Vasile Dantes, s-a retras. Concursul de ieri a constat intr-o proba de operare PC, un test grila si un interviu pe o tematica specifica postului prezentata candidatilor in urma cu o luna de zile. Comisia de examinare a fost condusa de comisarul sef Gavril Iacob, noul adjunct al sefului IPJ Vrancea. In final, comisarul Ionel Balerca a obtinut media 9 si a devenit astfel nou sef al serviciului, fiind agreat si de noua conducere a institutiei. Postul era vacant dupa ce comisarul Victor Norocea, fostul sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost eliberat din functie ca urmare a unui sondaj intern care i-a fost nefavorabil. Politistii vrinceni spun ca ar mai fi si alti ofiteri in aceasta situatie, dar au fost trecuti cu vederea, desi structurile de supraveghere stiu ca acestia se mai ocupa si cu matrapazlicuri. De la comisarul Ionel Balerca se asteapta destul de multe, dat fiind ca serviciul pe care il conduce trebuie sa combata criminalitatea in diverse domenii, de la industrie, constructii si resurse naturale, pina la fraude in institutii bugetare, in domeniul achizitiilor de bunuri si lucrari publice si combaterea actelor de coruptie, domeniu in care judetul Vrancea a avut si are in continuare probleme. Serviciul de Combatere a Fraudelor are competente si in domeniul apararii proprietatii intelectuale, ancheteaza fraudele informatice si infractiunile din sectorul bancar, evaziuni fiscale, fraude din sfera afacerilor, impozitelor, taxelor si la regimul societatilor comerciale, precum si ilegalitati din comert, turism sau cooperatie, etc. In plus, tot comisarul Ionel Balerca va raspunde si de investigarea fraudelor in domeniul alocarii si utilizarii fondurilor comunitare si apararea intereselor financiare ale Uniunii Europene. Cu toate ca au voie sa-si bage nasul peste tot, ofiterii acestui serviciu nu prea au deranjat pe nimeni important in ultimii ani, ba mai mult au fost suspectati ca protejeaza sau li se cere sa protejeze mafia in domeniul economic.



Ion Braileanu va conduce politia focsaneana

In aceasta dimineata, Politia municipiului Focsani isi va cunoaste noul sef. Comisarul sef Ion Braileanu, seful Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice din cadrul IPJ Vrancea, va concura de unul singur pentru ocuparea postului, nici un alt politist neinscriindu-se la concurs. In aceste conditii, in proportii de peste 90 la suta, comisarul Ion Braileanu va fi noul sef al politiei focsanene. Fotoliul a ramas vacant dupa ce comisarul sef Neculai Moisa a inaintat superiorilor cererea de retragere din functie, pe motiv ca are probleme de sanatate. De fapt, spun surse din politie, era nevoie de o schimbare in structurile de conducere de la municipiu, iar mai devreme sau mai tirziu comandantul ar fi fost inlocuit. Cu toate ca s-au operat mai multe schimbari, in politia vrinceana nu se simte suflul asteptat. Surse interne spun ca multi ofiteri buni se feresc sa preia functii de conducere data fiind conjunctura politica si financiara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.