Local

Comandament pentru Situatii de Urgenta fara Oprisan

Mihai Boicu
29 iul 2005 655 vizualizări
Seful administratiei judetene si-a trimis un subaltern pentru a-i spune ce se discuta la sedinte

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, nu se oboseste sa participe la sedintele zilnice ale Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Institutia pe care o conduce, alaturi de Prefectura, are cel mai important rol in gestionarea situatiei de criza ivite in urma inundatiilor din 12- 14 iulie. Inlocuitorul lui Marian Oprisan este Catalin Vrabie, jurist la Consiliul Judetean. Membrii Comandamentului spun ca acesta mai degraba a fost pus sa asculte ce se discuta la sedinta, intrucit atunci cind este intrebat ceva nu prea stie ce sa raspunda. Se pare ca Marian Oprisan nu mai participa de aproape doua saptamini la sedinte, iar angajatii CJ i-au urmat exemplul. "Este adevarat ca nu mai participa. Sint procese de verbale cu prezenta la sedinte, eu nu pot sa va spun exact de cind nu vine. Am cerut expres sa vina Oglan (directorul SC Drumuri si Poduri SA- n.r.) si Costeanu (directorul Directiei Tehnice a CJ- n.r.), insa nu au venit. Eu am cerut in scris sa vina si ii astept in continuare. Nu stiu ce mandat are Vrabie, decit sa ia cunostinta de ce se discuta acolo probabil", ne-a declarat prefectul Ion Oprea. Marian Oprisan ne-a spus ca a lipsit doar de la ultimele doua sedinte si ca, in locul sau, i-a delegat pe Catalin Vrabie si pe Ion Costeanu. "Comandamentul pentru Situatii de Urgenta nu-si respecta misia prin denumire, pentru ca nu avem situatie de urgenta", a declarat Oprisan. Seful CJ ii recomanda prefectului "s-o lase mai moale cu sedintele si cu relatiile cu presa". "Din pacate, pina in acest moment, numai presa si-a facut datoria. Sa fim seriosi, domnul prefect il are sef pe generalul Silion (comandantul Jandarmeriei Romane- n.r.), care conduce operatiunile de inlaturare a efectelor inundatiilor", a adaugat Marian Oprisan. Acesta a tinut sa precizeze ca situatia pe drumurile judetene este dezastruoasa "deoarece s-a promis mult si s-a facut putin", si i-a cerut prefectului sa se preocupe de cele patru drumuri nationale care au trecut la Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi si sa aduca fonduri de la Guvern.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.