Local

Se circula pe ambele sensuri pe podul de la Garoafa

Dan Chiriac
27 iul 2005 1098 vizualizări
In continuare sint localitati izolate


S-a lucrat intens in ultima saptamina pentru refacerea podului

Vrancea se uneste cu tara



Legaturile rutiere intrerupte de viituri au fost refacute partial. Luni seara, imediat dupa terminarea lucrarilor de refacere a podului de la Garoafa, circulatia rutiera pe soseaua E 85 a fost reluata si pe directia de mers Bacau - Focsani. Pe 14 iulie, in urma viiturii puternice creata de riul Putna, in carosabil s-a format un crater de citiva metri patrati. De atunci, autoturismele au circulat pe un singur sens, iar cele care au depasit masa de 3,5 tone au avut interzis in zona podului. In acest moment, pe podul de peste riul Putna se circula cu restrictii de viteza. De astfel, cu viteze impuse de sub 40 de km/h sint nevoiti sa circule si soferii care trec pe DN 23, pe raza localitatilor Rastoaca si Nanesti, pe DN 24, la Doaga, unde este blocata si circulatia masinilor de mare tonaj, si pe E 85, la Adjud, pe podul de peste riul Trotus, unde se circula pe un singur sens din cauza slabirii podului. Pe alte trei drumuri nationale din judet sint inca probleme, in acest moment. Potrivit Serviciului Politiei Rutiere Vrancea, DN2 D Bolotesti - Tulnici este circulabil, incepind de luni seara, dupa ce podul de la Birsesti a fost redat traficului. In aceasta zona exista restrictii de viteza si pe aici pot circula doar masinile cu tonaj mai mic de 3,5 tone. Pe DN2 L, Panciu - Soveja, se circula doar pina in comuna Racoasa, iar pina la Soveja este inchis partial. Potrivit primarului Costel Plesa, in cursul zilei s-a reluat circulatia autobuzelor si microbuzelor spre Soveja, atit prin Vizantea cit si prin Racoasa. Cu toate acestea, pe raza localitatii Racoasa, drumul trece prin fineata unui localnic. Practic, cele mai importante localitati din muntii Vrancei, Lepsa si Soveja, au fost izolate total aproape o saptamina, dar drumurile rupte au fost refacute de primarii cu ajutorul localnicilor. Citiva turisti italieni au fost scosi cu caruta, dupa ce au ramas blocati in munti. Deasemenea, potrivit rutieristilor, drumul DN 2 M, Odobesti - Andreiasu, este circulabil pina in punctul Vulcaneasa, dupa ce luni seara podul ce leaga satele Pitulusa si Capatanu a fost redeschis circulatiei rutiere pentru masinile mici. In continuare nu se circula pe drumul national spre Reghiu si Andreiasu, datorita podurilor deteriorate. Oamenii din zona sint nevoiti sa treaca cu masinile si carutele prin apa sau pe drumurile forestiere pentru a ajunge la destinatie. Drumarii spun ca legaturile cu restul satelor izolate se vor reface cel mai devreme in doua saptamini.


Sase drumuri judetene sint inchise

Potrivit informatiilor furnizate de comandamentul SC Drumuri si Poduri, in acest moment sase drumuri judetene sint inchise circulatiei, in timp ce pe alte trei se circula cu restrictie de tonaj. Astfel, nici o masina nu poate circula pe urmatoarele drumuri judetene: DJ 205 M, Naruja - Nistoresti - Herastrau, DJ 205 D, Naruja - Nereju, DJ 204 E, Ciuslea - Doaga, DJ 204 N, Nanesti - Namoloasa, DJ 205 E, Clipicesti - Vidra si DJ 204 G Suraia - Botirlau. Pe trei drumuri judetene exista restrictie de tonaj. Pe DJ 205 L, Poiana - Vrincioaia, DJ 205 E Vidra - Vizantea si DJ 204 P, Dragosloveni - Lacul Baban circula doar autovehiculele cu masa mai mica de 1,5 tone.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.