Local

Parchetul a facut recurs in cazul Mindrila Eftandopulos

Dan Chiriac
22 iul 2005 844 vizualizări
"Sint un om terminat!", le-ar fi spus acuzatul colegilor



Procurorii au anuntat ieri ca au facut recurs impotriva deciziei judecatorului Marin Spinu de la Tribunalul Vrancea, care a respins miercuri seara propunerea de arestare preventiva, pentru 30 de zile, a ex-secretarului Prefecturii Vrancea, Constantin Mindrila Eftandopulos, acuzat ca a furat din conservele destinate sinistratilor. "In sedinta de ieri dimineata, tinuta cu totii procurorii, am hotarit sa facem apel impotriva deciziei instantei. Asta nu inseamna in nici un caz ca vom cere judecatorului sa ne explice motivul hotaririi sale, pentru ca, legal, nu avem voie. Recursul se va judeca in zilele urmatoare la Tribunalul Vrancea", a declarat prim procuroul Ion Lefter. Fostul secretar al Prefecturii Vrancea, Constantin Mindrila, in virsta de 35 de ani, este acuzat ca, prin intermediul soferului sau, Florin Ciorec, ar fi sustras 150 de conserve din rezerva de stat, destinate sinistratilor din judetul nostru. Cei doi sint acuzati de furt, respectiv complicitate la furt. Circumstantele sint agravante tinind cont ca fapta s-a produs pe timp de calamitate. Conservele au fost descoperite de politie in timpul perchezitiei domiciliare acasa al Constantin Mindrila, dupa ce trei vecini au sesizat politia. De saptamina trecuta, Constantin Mindrila era insarcinat cu distribuirea ajutoarelor care ajungeau in Vama Focsani. Asa cum era de asteptat, acest caz a fost transferat in zona politica, Marian Oprisan, prepedintele PSD Vrancea, declarind ieri ca este foarte posibil ca furtul sa fi fost inscenat de conducerea Prefecturii, respectiv de oamenii Aliantei D.A.. Trebuie spus ca, daca nu este hot, ex-seretarul Prefecturii Vrancea, nu avea motiv sa fure, cu atit mai putin mincare. Numai anul trecut, potrivit declaratiei sale de avere, a cistigat aproximativ 400 de milioane de lei. Pe linga functia pe care o ocupa in Prefectura, Constantin Mindrila face parte si din Corul Pastorala, iar sotia sa este directorul unei unitati de asistenta medico-sociala din Odobesti, aflata in subordinea Consiliului Judetean. In Prefectura Vrancea, parerile despre furtul pus pe seama secretarului general sint impartite. Daca unii dintre colegi spun ca furtul nu face decit sa confirme legendele puse pe seama secretarului general, altii sint de parere ca "nu ar fi putut Costica sa faca un gest atit de josnic". Constantin Mindrila a fost ultima data in Prefectura marti seara, cind le-a spus colegilor ca este "un om terminat" si ca totul e o inscenare. Ieri, fostul secretar al Prefecturii si-a schimbat numarul de telefon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.