Local

Curtea Constitutionala, chemata la CEDO de un vrincean

Mihai Boicu
13 iul 2005 847 vizualizări
Curtea Constitutionala va fi chemata in judecata la CEDO pentru ca nu i-a bagat in seama pe judecatorii care au sustinut legile privind reforma in justitie.

Judecatorii Adrian Neacsu, de la Tribunalul Vrancea, si Horatius Dumbrava, de la Curtea de Apel Tg. Mures, au depus o cerere de interventie in interes propriu la Curtea Constitutionala, pentru sustinerea legilor propuse de ministrul Monica Macovei, care nu a fost luata nici macar in discutie. "Prin faptul ca nu s-a solutionat in nici un fel aceasta cerere, nici macar in sensul respingerii ei ca nefondata, consideram ca s-a incalcat dreptul la un proces echitabil si ni s-a ingradit accesul liber la justitie, conform art. 6, paragraful 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului", ne-a declarat judecatorul Adrian Neacsu. Cererea de interventie a fost sustinuta de semnaturile a peste 150 de judecatori, dintre care cinci din Vrancea. Curtea Constitutionala a motivat atunci ca nu a luat in considerarea memoriile depuse de judecatori, deoarece acestia nu aveau dreptul de sesizare a Curtii. "Noi am depus insa o cerere de interventie in interes propriu, cale care este prevazuta de procedura civila", a precizat judecatorul Adrian Neacsu. Dupa depunerea cererii de interventie, judecatorul Adrian Neacsu a fost nevoit sa dea piept cu nemultumirile conducerii Tribunalului Vrancea, care era nemultumita de indrazneala de care a dat dovada magistratul, dar si de declaratiile pe care acesta le-a facut in presa. Cei doi judecatori au purces deja la intocmirea documentelor necesare demersului lor, iar cererea de chemare in judecata va fi transmisa la Strasbourg cel mai devreme intr-o saptamina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.