Local

Anticipatele fac si desfac aliantele din Vrancea

Mihai Boicu
11 iul 2005 790 vizualizări
Liberalii si democratii vrinceni exclud orice colaborare la alegeri cu PSD si PRM si sint circumspecti in privinta PC. Nici pesedistii nu vorbesc acum despre aliante electorale u cel putin deocamdata, Alianta D.A. vrea sa mearga cu listele de candidati de anul trecut.

Aliantele si colaborarile electorale sint, deocamdata, la stadiul discutiilor, data fiind perspectiva alegerilor anticipate. Atit Alianta D. A., cit si PSD nu au spus pina acum cu cine prefera sa mearga la alegeri. Singurul partid care iese, deocamdata, din calcul puterii si al opozitiei este cel al conservatorilor. Duplicitatea politica a acestora i-ar putea scoate din Parlament. Liberalii si democratii vrinceni vad la orizont o colaborare cu fostii taranisti si cu Actiunea Populara. In Alianta este foarte probabil sa se decida ca actualii parlamentari sa candideze pe aceleasi locuri pe liste ca anul trecut, pentru a evita confruntarile.


In Alianta "Dreptate si Adevar" PNL-PD s-au conturat directiile in privinta unor eventuale aliante sau colaborari electorale daca vir fi anticipate. Pe lista exclusilor se afla PSD si PRM, iar pe cea a colaborarilor PPCD si AP. UDMR, care va fi aliatul democratilor si liberalilor, nu intra in calcul in judetul nostru. Liberalii au avut vineri seara o sedinta de informare in privinta alegerilor anticipate, insa mai multe amanunte se vor discuta dupa hotarirea calendarului alegerilor si la sedinta Comitetului teritorial, programata peste doua saptamini. "Actualii parlamentari vor ramine pe aceleasi locuri pe liste, potrivit unei hotariri luate in Alianta. Nu sint foarte multe sanse sa fie schimbari, deoarece, dupa sase luni de guvernare nu se poate face o evaluare stricta, unii s-au adaptat mai usor, altii mai greu", ne-a declarat deputatul Corneliu Momanu, presedintele PNL Vrancea. Din cauza alegerilor parlamentare, alegerile pentru conducerea PNL Vrancea, care ar fi trebuit sa aiba loc in toamna, au fost suspendate pentru, cel mai probabil, inceputul anului viitor. "Eu cred ca viitoarea campanie va fi la fel de grea ca anul trecut, pentru ca PSD este la fel de demagog si mincinos si ceea ce nu au facut in 11 ani ne reproseaza ca nu am facut noi in sase luni de zile", a mai spus deputatul Corneliu Momanu. Senatorul Jan Vraciu, presedintle PD Vrancea, este foarte circumspect in privinta unei colaborari cu conservatorii, insa spune ca deciziile finale se vor lua la nivel central. "Partidul Conservator are niste antecedente si ar trebui sa analizam bine colaborarea cu ei", a declarat Jan Vraciu. Democratii vrinceni vor avea la sfirsitul saptaminii viitoare, probabil vineri, o sedinta a conducerii organizatiei. In opinia senatorului PD, alegerile vor fi corecte deoarece vor fi organizate de reprezentantii Aliantei D. A..


"Sintem o tara a nimanui"

Marian Oprisan, presedintele PSD Vrancea, ne-a spus ca "PSD nu se aliaza cu nimeni". "Cine a spus ca vor fi alegeri anticipate v-a mintit! Trebuie sa vedem oficial pozitia presedintelui Romaniei. In acest moment sintem o tara a nimanui, o tara in haos. Sa vedem si care va fi pozitia oficiala a Parlamentului", ne-a spus telefonic Marian Oprisan, dupa care ne-a urat "o zi buna" si ne-a inchis telefonul. Fostii umanisti nu au avut pina acum o intilnire pentru a discuta despre ceea ce vor face in perspectiva alegerilor anticipate. Acestia se afla intr-o situatie deosebit de delicata, deoarece jocul la doua capete pe care l-au practicat pina acum s-ar putea sa-i lase in afara Parlamentului. "Miine vom avea o sedinta a conducerii. Partidul Conservator este singurul partid din coalitie care nu s-a pronuntat pentru alegeri anticipate, deoarece, dupa cum stiti, se afla intr-o pozitie delicata", a recunoscut Ionel Ungureanu, purtatorul de cuvint al PC Vrancea. Presedintele interimar al organizatiei, Gicu Vrincianu, a spus ca o pozitie privitoare la politica de aliante va putea fi luata numai dupa sedinta Biroului Politic Central al PC. Conservatorii vrinceni au fost in opozitie pina la alegerile locale de anul trecut, cind s-au predat cu arme si bagaje PSD-ului local. In ciuda protocolului incheiat cu Alianta D. A., cei doi consilieri judeteni conservatori au votat permanent cu PSD in Consiliul Judetean. De altfel, se spune ca Horia Furtuna si-a dat demisia din functia de presedinte al organizatiei cu putin timp in urma, pentru a o alege pe cea de vicepresedinte, special pentru a nu i se putea reprosa ca nu-si respecta angajamentele guvernarii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.