Local

Cinci sate din Reghiu, la un pas de izolare totala

Mihai Boicu
7 iul 2005 856 vizualizări
Drumul de acces se poate surpa in orice moment

Peste o mie de locuitori ai comunei Reghiu sint in pericol de a ramine izolati. Drumul comunal 94, care face legatura intre satele Reghiu, Raiuti, Jgheaburi, Piscul Reghiului si Farcas este pe punctul de a fi darimat de apele riului Milcov. Pe o portiune de circa 300 de metri de la intrare, o jumatate din drum s-a surpat si permite trecerea numai a masinilor mici. Soferii isi risca insa propria piele, deoarece drumul se poate prabusi in orice moment. Autoritatile locale au inchis drumul, insa localnicii continua sa il foloseasca avind in vedere ca este singura cale de acces catre locuintele lor. Ploile au afectat prima data drumul pe 7 mai si si-au desavirsit opera pe 28 iunie. "Expertii Directiei Tehnice a Consiliului Judetean au venit de doua ori si au stabilit ca valoarea lucrarilor este de doua miliarde de lei", ne-a spus primarul Cristea Hagiu. Acesta spune ca a pus 500 de tone de balast pe drum dupa deteriorarea acestuia, insa pietrisul a fost luat la urmatoarele ploi. Proiectul repararii drumului va fi luat in discutie la sedinta de vineri a Comisiei Consultative, deoarece autoritatile din comuna Reghiu nu au resurse financiare suficiente la bugetul local. "La ploile din 7 mai a fost o cantitate de apa de 76 de litri pe metru patrat, iar pe 28 iunie 69 de litri pe metru patrat. Suprafata de scurgere apei in aceasta zona este foarte mare", a adaugat primarul Hagiu. In cazul urgentelor din cele cinci sate, masinile au fost nevoite sa treaca prin albia Milcovului pentru a ajunge la destinatie. O alta problema este conducta de alimentare cu apa, care a iesit din pamint pe o distanta de citeva sute de metri si se poate rupe la o viitura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.