Local

Presedintele Furtuna a devenit vicepresedinte

Mihai Boicu
5 iul 2005 677 vizualizări
Horia Furtuna a dat functia de presedinte pe cea de vicepresedinte al conservatorilor vrincenilor. Motivatia pare a fi pasarea resposanbilitatii in ceea ce priveste guvernarea la nivel loca

Conservatorii vrinceni au, incepind de ieri, o alta conducere, in urma unei sedinte a Biroului Executiv. Demisia presedintelui Horia Furtuna a fost confirmata oficial, in conditiile in care se vorbea despre ea de mai mult de o saptamina. Motivele se sanatate invocate de Horia Furtuna nu l-au facut insa sa renunte si la functia de vicepresedinte al organizatiei judetene. "Si-a dat demisia in urma cu citeva zile, dar azi a fost confirmata oficial. Ramine in functia de vicepresedinte. In cursul zilei de azi (ieri- n.r.) va fi confirmata si conducerea interimara a organizatiei, deoarece pina la conferinta judeteana mai sint patru luni", ne-a declarat Ionel Ungureanu, purtatorul de cuvint al PC Vrancea. Demisia lui Horia Furtuna urmeaza nemultumirilor exprimate de tot mai multe voci din rindul organizatiei judetene a partidului cu privire la sprijinul acordat PSD si lui Marian Oprisan in Consiliul Judetean. Marul discordiei a fost reprezentat de faptul ca fostul lider al conservatorilor a sustinut pastarea in functie a unor directori pe motiv ca ar fi membri de partid cu state vechi, desi acestia s-au aflat in solda PSD in ultimii ani. Partidul Conservator ar fi trebuit sa puna in loc oameni proprii in cele sase posturi de directori care le reveneau potrivit protocolului de guvernare incheiat cu Alianta D. A. Vrancea. Favorit pentru ocuparea functiei de presedinte in locul lui Horia Furtuna era Gicu Vrinceanu, in prezent secretar general. Consilierul judetean Vasile Gheorghe se afla si el in carti pentru functia de prim vicepresedinte, iar Ionel Ungureanu pentru cea de secretar general al organizatiei judetene. In locul acestuia, ca purtator de cuvint, ar fi urmat sa vina fostul prefect Ionut Constantinescu. Schimbarile de la virful conducerii organizatiei P.C. vor trebui aprobate si de conducerea centrala a partidului. Potrivit unor surse din rindul organizatiei judetene, mai multi membri cu state vechi si-au exprimat nemultumirea pentru faptul ca Horia Furtuna nu a demisionat si din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, daca tot are probleme de sanatate. De altfel, pina acum s-a vehiculat informatia ca acesta va pleca din rindul conservatorilor pentru a nu mai fi acuzat ca nu respecta protocolul incheiat cu liberalii si democratii si pentru a vota fara nici o problema "in interesul judetului", adica cu PSD. Reporterii nostri au incercat si ieri sa-l contacteze pe Horia Furtuna pentru a-i consemna punctul de vedere cu privire la ultimele evolutii din partidul al carui sef a fost, dar acesta a refuzat dialogul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.