Local

Nuntasi ramasi si fara restaurant si fara bani

Nicoleta Cristea
6 iun 2005 640 vizualizări
Mai multi focsaneni au pierdut banii dati pentru restaurantul inchiriat pentru nunti, dupa ce localul s-a transformat in banca. Vasile Tataru, administratorul restaurantului desfiintat, "arunca pisica" la sefa de sala, care nu este de gasit.

Doua familii din Focsani au ramas cu nunta copiilor lor "in aer", dupa ce au arvunit un spatiu care s-a transformat intre timp in banca. O buna bucata de timp, oamenii nici nu au stiut ca localul se va desfiinta, pina cind nu le-a spus un vecin. "Fata mea trebuia sa se casatoreasca, si ne-am inteles cu cuscrii sa facem nunta in luna septembrie. Am dat acontul, iar prin luna februarie a inceput constructia la local. Noi am crezut ca doar modernizeaza spatiul", spune Costica Sava. "Am dat acont de anul trecut, din octombrie, iar nunta trebuia sa aiba loc in august. Copiii mei vroiau neaparat acolo, si pentru ca nu se mai poate vreau banii inapoi", ne-a declarat la rindul sau Gheorghe Vizitiu, un alt parinte nemultumit. Vasile Tataru, fostul administrator al restaurantului "La Chinezu", acum Agentia Sud a Bancii Transilvania, spune ca el nu are nici o legatura cu acest subiect si da vina pe sefa de sala. Desi initial Tataru le-a spus celor in cauza ca le va rezolva problema, timpul a trecut fara ca el sa ia o masura. "Cind am vorbit cu el ne-a promis ca, fie ne pune la dispozitie un alt spatiu, fie ne da banii inapoi. Apoi a spus ca nu i-am dat banii lui si nu are cu ce sa ne ajute", sustine Costica Sava. Suma pe care au dat-o ca acont este de 5 milioane de lei, deloc de neglijat, daca punem la socoteala totalul cheltuielilor care implica o nunta. Cu toate ca au trecut luni bune de cind sint dusi cu vorba, Tataru este foarte degajat. "Am avut o sefa de unitate, Claudia Adela Iacob, si a luat ea banii, nu eu. Sigur nu ramin oamenii fara bani, pentru ca am vorbit cu fata si le da banii inapoi. Au fost mai multi in aceeasi situatie, care au reusit sa ia legatura cu ea si au rezolvat. Din cite stiu eu, in acest moment mai sint doar trei persoane care mai au de primit banii", ne-a declarat Vasile Tataru. Lucru usor de spus, numai ca fosta sefa de sala nu este de gasit.


Uite firma, nu e firma

Vasile Tataru nu a stiut sau nu a vrut sa dea mai multe detalii in legatura cu societatea in care functiona "La Chinezu". Acesta a spus ca firma se numeste "Liutat", insa pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului, nu apare nici o firma cu acest nume, ci doar "Livtat", cu sediul in Prahuda. In chitanta taiata de Adela Iacob pentru acont-uri, firma este trecuta ca avind sediul in Focsani. Tataru sustine ca nu mai lucreaza impreuna cu Adela Iacob de aproximativ trei luni, pentru ca aceasta urmeaza niste cursuri de contabilitate, in Bucuresti. Acelasi Tataru afirma ca Adela Iacob nu are telefon, si de aceea nu poate fi contactata, si nici nu mai are numerele de telefon ale pagubitilor. Cei inselati sustin insa ca li s-a spus ca femeia este in Italia, si de fiecare data cind incearca sa ia legatura cu ea, li se spune ca vor fi contactati, in zadar insa. Adela Iacob nu a putut fi contactata la numarul de telefon pe care il folosea, deoarece fie avea telefonul inchis, fie suna ocupat. Tataru a fost destul de evaziv in raspunsuri, insa considera ca problema va fi rezolvata. "Am vorbit cu dinsa (Adela Iacob- n.r.) simbata si a zis ca se rezolva dupa 15 iunie, cind intra in vacanta si vine in Focsani. Acum e la cursuri", mai spune Tataru. Acesta a mai sustinut ca nu are si nu a avut nici un cuvint de spus, pentru ca, desi a fost administratorul localului, nu el tinea friiele. "Ea a fost sefa de sala, iar eu eram in functie mai mica", a subliniat fostul administrator.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.