Local

Goana dupa cadouri, de Ziua Copilului

Iulia Crețu
2 iun 2005 1006 vizualizări
Parintii au uitat de lipsa banilor si au cumparat prichindeilor cadouri. Cele mai cautate au fost dulciurile, jocurile si hainutele.

De Ziua Internationala a Copilului, 1 Iunie, parintii au lasat la o parte grijile, necazurile si problemele de serviciu si au facut pe plac celor mici, iesind la plimbari in aer liber, jucindu-se in parc cu copiii si, mai ales, mergind impreuna la cumparaturi. De ziua lor, prichindeii au avut parte de multe surprize si bucurii. Daca, de obicei, buzunarul parintilor este ceva mai gol, ieri, acestia au facut abstractie de datoriile la stat si de preturile piperate si au luat cu asalt magazinele cu jucarii, hainute si accesorii, dar si cofetariile.


Dulciurile au fost cele mai apreciate si din cauza faptului ca sint ceva mai ieftine decit o bluzita sau o jucarie. Insa, parintii mai cu dare de mina, nu au tinut neaparat cont de preturile ridicate, ci au cautat sa raspunda mai ales dorintelor si placerilor "puilor". Majoritatea adultilor chiar au spus ca, in fiecare zi, este o sarbatoare care merita a fi celebrata impreuna cu cei mici. "Am ramas singur acasa, cu cei mici. Nu prea stiu ce sa le iau, mama lor stie mai bine ceea ce au in garderoba si ce mai au nevoie. Deocamdata, pentru baietel, am luat o suzeta, pentru ca pe cea veche a stricat-o tocmai de ziua lui. Poate ca ii voi cumpara si o sapcuta. Pentru fetita, cel mai potrivit cadou este un tricou. Cu banii, ne descurcam. Chiar am avut programat sa le cumparam cite ceva, sa simta ca 1 Iunie este ziua lor. Pe seara va fi si o mica petrecere cu suc si prajituri. De cite ori ne intilnim facem acest lucru, mai ales ca eu am un serviciu care nu-mi da posibilitatea de a petrece prea mult timp impreuna", ne-a spus Volodea Fechete, tatal a doi prichindeii. Patronii de magazine specializate pentru copii si de cofetarii se declara multumiti de vinzarile de 1 Iunie si spun ca parintii nu considera ca e nevoie de o zi speciala pentru a-i sarbatori pe cei mici. Ziua copiilor este in fiecare zi, pentru parinti. Simplul fapt ca au un "pui" de om, de care sa aiba grija si pe care sa-l iubeasca, este o sarbatoare. "De 1 Iunie s-au cautat in mod special hainutele. Unii parinti au cam avut probleme cu preferintele celor mici, dar, in cele din urma, au cumparat ceea ce au vrut copiii. Intr-o zi ca aceasta, parintii au gasit si bani pentru a face cadouri prichindeilor", ne-a spus administratorul magazinului pentru copii "Doi Ursuleti".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.