Local

Azi debuteaza campania anti-tutun

Andreea Negoiță
31 mai 2005 969 vizualizări
Pentru a da un exemplu pacientilor, cadrele medicale fumatoare vor fi sprijinite sa renunte la acest viciu

Data de 31 mai a fost desemnata drept Ziua Mondiala fara Tutun. In acest sens, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Vrancea vor initia o competitie adresata personalului medical vrincean, intitulata "Renunta la fumat, cistiga sanatate, schimba Romania". Actiunea este realizata in colaborare cu Asociatia pentru Sanatate Educatie si Familie, si are sloganul "Profesionistii Sanatatii Impotriva Tutunului". Competitia se adreseaza personalului medical de asistenta directa, care fumeaza de mai bine de un an, peste cinci tigari pe zi, precum si medicilor asistenti sau infirmierilor din spitale si policlinici. Pentru a da si un exemplu pacientilor, personalul medical este chemat sa renunte la fumat 30 de zile consecutiv, alese de fiecare concurent intre 31 mai si 30 octombrie 2005. "Recrutarea participantilor se face de personalul medical nefumator, instruiti si echipati de organizatorii competitiei. Agentul recrutor face cunoscuta campania, convinge personalul medical fumator sa se inroleze pe baza unui formular, ii acorda asistenta profesionala si sustinere morala pe durata celor 30 de zile", ne-a declarat Vasile Costin, director al DSP Vrancea. Concurentii pot cistiga premii in valoare de doua milioane de lei. De asemenea, cadrele medicale fumatoare au un cistig si din imbunatatirea propriei stari de sanatate, iar pacientilor le servesc drept model de comportament. Initiativa a fost gindita si ca o contributie la o tara mai sanatoasa si apta pentru integrarea in Uniunea Europeana, care respinge fumatul. In ciuda intensei mediatizari a riscurilor la care sint supuse persoanele fumatoare, numarul bolnavilor vrinceni cu afectiuni cauzate de tutun a crescut ingrijorator.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.