Local

Duminic #227; f #227;r #227; liturghie la R #227;stoaca

Valentin Muscă
31 mai 2005 643 vizualizări
Credinciosii din Rãstoaca au avut un sfîrsit de sãptãmînã trist si plin de nelinisti, în urma conflictului cu Episcopia Buzãului si Vrancei.

Credinciosii din Rãstoaca au avut un sfirsit de sãptãminã trist si plin de nelinisti, in urma conflictului cu Episcopia Buzãului si Vrancei. Este prima duminicã din istoria acestei asezãri vrincene, in care noua parohie Rãstoaca II nu are preot, desi, pe hirtie, acest post a fost atribuit preotului Marian Truscã. Enoriasii doresc sã aibã un slujitor din mijlocul lor, pe teologul Valentin Murgeanu, si nu acceptã preotul numit de Episcopie. Preotul Nicolae Popescu, consilierul juridic al Episcopiei, prezent saptamina trecuta la Rastoaca, i-a atras atentia parintelul Costel Paduret, de la parohia Rãstoaca I, ca nu are voie sã oficieze servicii religioase si pentru credinciosii din parohia Rãstoaca II. în acest caz, pe timp de pace, crestinii din Rãstoaca au fost obligati sã petreacã o duminicã fãrã SfintaLiturghie, mai rãu ca pe timpul comunistilor. Asa ca in aceastã simbãtã, se pare ca pomenile enoriasilor din Rãstoaca au fost oficiate clandestin. Autoritatile din comuna s-au alaturat credinciosilor si au cerut Episcopiei Buzãului sã-l hirotoneascã preot pe teologul Valentin Murgeanu. în urma rãspunsului negativ, primarul Vasile Dima s-a adresat Prefecturii si Directiei pentru Culturã, Culte si Patrimoniu National Vrancea. Acest conflict poate duce la complicatii neprevãzute dacã autoritãtile bisericesti nu iau problema in serios si trateazã credinciosii din Rãstoaca de o manierã care aminteste de epoci deja apuse.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.