Local

Lupta pentru sefia culturii vrîncene continuă

Valentin Muscă
27 mai 2005 654 vizualizări
Directia pentru Cultură va deveni Inspectorat de Patrimoniu. Pentru "sefia" Directiei s-au depus pînă astăzi doar trei dosare. Se pare ca altele circula prin Agentie. Noul director va fi, după reorganizarea propusă de Mona Muscă, inspector la patrimoniu.

Cu o săptămină inaintea concursului pentru ocuparea postului de director executiv al Directiei pentru Cultură, Culte si Patrimoniu Cultural National Vrancea (DCCPCNV) nu avem o situatie clara a candidatilor care rivnesc la functia de "sef" al culturii vrincene, mai mult pe hirtie decit in realitate, functia fiind un balon de săpun care se sparge la fiecare atingere. Si ca totul să fie, din nou, sub semnul tranzitiei, Ministrul Culturii si Cultelor, Mona Muscă, a declarat, la Baia Mare că directiile judetene urmează să fie desfiintate si cultura din teritoriu va fi administrată prin opt directii regionale si cite un inspectorat specializat pentru patrimoniu in fiecare judet. Dacă nu am fi in Romania am lua in serios decizia ministrului Mona Muscă si ne-am intreba retoric, la ce se mai organizează un concurs pentru functia de director - care implică bani si resurse umane alocate pentru organizarea acestuia - dacă urmează să fie reorganizată reteaua din teritoriu. Intentia Ministrului nu ar aduce ceva nou. "Decizia Ministrului Mona Muscă de a reorganiza institutiile din teritoriu face parte din programul de reformă al Monei Muscă si este o decizie inteleaptă care va aduce un plus de autoritate institutiei judetene. Titulatura insăsi vorbeste de la sine si este o revenire la normalitate. în acest fel se va acorda mai mult interes patrimoniului - mobil si imobil - al judetului", ne-a spus Paraschiv Usturoi, fostul sef al Inspectoratului pentru Cultură Vrancea, intre 1997-2001, inainte ca Inspectoratul sa devina pompoasa Directie. După ce anuntul pentru postul de director al DCCPCNV nu a fost făcut public in presa locală, decit după ce am descoperit existenta acestuia pe site-ul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, de la organizatoul concursului aflam alte suprize. "Pină la această dată am primit candidaturile următoarelor persoane: Aurel Nicodei, Vasile Apostu Croitoru, Florin Micu-Iliescu. Este posibil să mai existe dosare ajunse in Agentie si să nu fi ajuns la mine deocamdata, pentru ca am lipsit citeva zile. Luni vom selecta dosarele si vom sti numarul cadidatilor. Concursul va avea loc pe 2 si 3 iunie", ne-a spus Stefania Oantă, organizatoarea concursului de director executiv al DCCPCNV, din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Desi termenul de depunere a dosarelor a expirat pe 23 mai, nu se cunoaste cu exactitate numărul candidaturilor ajunse in Agentie. Din alte surse am aflat ca ar fi si alte citeva dosare care se mai plimba prin birourile institutiei bucurestene. Este posibil ca dosarele candidatilor sa se plimbe prin Agentie si sa ajunga la responsabilul concursului dupa o saptamina de la expirarea termenului legal? Să fie Agentia o cavernă a lui Ali Baba sau se mai lucreaza prin dosare?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.