Local

Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunea! Sint liberi!

Iulia Crețu
23 mai 2005 709 vizualizări
Cei trei ziaristi rapiti in Irak sint liberi. In tot acest timp, la redactia "Ziarului de Vrancea", au sosit sute de mesaje de sustinere. Banner-ul, scrisorile si desenele de solidaritate vor ajunge la cei supravietuitori

Copiii din Focsani i-au implorat pe extremistii musulmani, prin scrisori trimise la Ambasada Irakului la Bucuresti, dar si la televiziunea Al Jazera din Quatar, sa ii elibereze pe cei trei cetateni romani tinuti ostatici in Irak, Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci, dar si pe cetateanul irakiano-american Muhamad Munaf. Iar ieri, rugaciunile noastre, ale tuturor, au primit un raspuns, jurnalistii romani rapiti in Irak au fost eliberati. Fericiti ca au facut si ei ceva pentru cei in suferinta, elevii Scolii Generale nr. 3 Focsani au sperat ca mesajele lor sa ajunga in atentia adeptilor liderului sunnit Abu Mussab al-Zarqawi. O scrisoare trimisa de Andreea Luciana Baltatu, eleva in clasa a VI-a, ar fi topit "inimile de piatra ale teroristilor": "Sint un copil din Romania, un porumbel alb faurit din inocenta si iubire, sint o faptura din viata pe care tuturor ne-a daruit-o Dumnezeu si vreau sa bat la portile voastre cu aripa de lumina a omeniei sa va reamintesc ca toti sintem oameni, ca sintem egali si ca doar conjunctura ne diferentiaza unori. Va rog, imaginati-va ochii mei si priviti adinc in ei: va vor topi ura si dorinta de razbunare, va vor readuce linistea si veti obtine iertarea, veti putea intelege si simti nedreptatea gestului pripit. Nu simtiti rugamintea si rugaciunea mea in fiecare zi?!". Si colega ei, Diana Toma, eleva in clasa a VIII-a, a incercat sa-i imbuneze pe radicalii musulmani: "Ceea ce ati facut a fost o nedreptate! Doar nu sinteti niste bucati rupte din meteoriti care poposesc pe Pamint si distrug totul fara sa se gindeasca la consecinte. Dar meteoritii nu gindesc, nu sint persoane! Dar voi? Voi nu va considerati locuitori ai Terrei? Nu va ginditi la vietile bietilor oameni pe care i-ati rapit? Sau la familiile lor? Nu cred ca in sufletul vostru domneste o inima de piatra!". Copiii, care au fost extrem de afectati de rapirea concetatenilor nostri, s-au oferit chiar sa stringa bani pentru o eventuala rascumparare . Acum, ei sint fericiti ca cei pentru care s-au rugat au scapat vii si nevatamati.

"Eliberati sperantele inlantuite!"

In tot acest timp, copii au fost cei mai impresionati de starea de incertitudine si au incercat sa-i convinga pe rapitori, prin scrisori si desene, ca Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci sint nevinovati si ca romanii participa la un razboi care nu este al lor. Rindurile scrise de cei mici au, in esenta, acelasi mesaj, acela al eliberarii. In scrisoarea catre teroristi adusa la redactie de Andreea Serea sta scris: "Nu vreau sa va rog altceva decit sa-i ELIBERATI pe ostatici. Ginditi-va doar o clipa cita durere, cita disperare este in sufletul familiilor lor. Oricare ar fi scopul, sint totusi niste oameni nevinovati, iar viata lor valoreaza mai mult decit orice. Nu pot decit sa va cer, sa va implor sa-i eliberati!". Asemenea rugaminti, implorari, sperante, dorinte de pace si intelegere stau marturie si pe banner-ul "Ziarului de Vrancea", semnat in mare parte de elevi si copii, toti extrem de impresionati de situatia grea a ostaticilor. "Zilele de suferinta au trecut si acum sper sa fiti fericiti din toata inima", semneaza Catalina Iftimie, intr-o felicitare care ar fi trebuit sa ajunga la cei trei jurnalisti de Paste. De asemenea, copii au adus la redactia "Ziarului de Vrancea" zeci de desene prin care isi exprimau indignarea fata de gestul extremistilor musulmani, dar si solidaritatea fata de situatia dramatica a romanilor. Micutii i-au implorat pe rapitori sa-i lase in viata pe cei patru si au adresat rugaminti fierbinti catre divinitate. "Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile! Sint liberi!", acest mesaj sta scris pe un desen adus de copii si care anticipeaza gestul fericit de ieri, prin care cei trei jurnalisti au scapat cu viata din miinile rapitorilor.

"Sper ca experienta din Irak sa nu-l fi schimbat"

Costel Oprea, jurnalist de investigatie la cotidianul "Romania Libera" si coleg cu Ovidiu Ohanesian, a participat saptamina trecuta la o intilnire cu elevii de la Scoala "Stefan cel Mare", participanti la un curs de jurnalism, si a fost impresionat de solidaritatea celor mici cu situatia grea a ziaristilor rapiti in Irak. Desi le-a spus copiilor ca meseria de jurnalist in prima linie este mereu expusa pericolelor si riscului, micutii isi doreau in continuare sa urmeze drumul ales si de cei trei colegi rapiti. Timp de 55 de zile, vrincenii au urmarit si ei cu sufletul la gura jurnalele de stiri, au trimis mesaje de solidaritate si s-au rugat pentru concetatenii nostri care sufera. Ieri, ruga lor s-a implinit. "Sint fericit ca, in sfirsit, s-a petrecut ceea ce asteptam cu totii de mult. Eliberarea celor trei jurnalisti romani si al colegului meu a venit intr-un moment in care nu prea mai credeam ca se va intimpla. Acum, singurul lucru pe care il putem face este sa-i asteptam la aeroport. Ovidiu Ohanesian isi va relua locul in redactia «Romania Libera» si chiar avem in pregatire un material despre securisti. Sper ca experienta din Irak sa nu-l fi schimbat in nici intr-un fel", ne-a spus Costel Oprea, seful Departamentului Investigatii de la "Romania Libera", la putin timp dupa anuntarea eliberarii jurnalistilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.