Local

E greu, aproape imposibil la Drumuri si Poduri!

Corneliu Condurache
5 mai 2005 681 vizualizări
Imaginea completa a ce se incearca sa se realizeze cu proiectele propunerilor de restructurare si reorganizare, in paralel cu privatizarea Societatii Comerciale "Drumuri si Poduri" Vrancea S A, aparute pe ordinea de zi a "extraordinarei" de astazi a Consiliului Judetean, este greu de schitat riguros in aceasta faza.

Imaginea completa a ce se incearca sa se realizeze cu proiectele propunerilor de restructurare si reorganizare, in paralel cu privatizarea Societatii Comerciale "Drumuri si Poduri" Vrancea

S A, aparute pe ordinea de zi a "extraordinarei" de astazi a Consiliului Judetean, este greu de schitat riguros in aceasta faza.

Intrucit nu s-a emis pina astazi vreo parere oficiala, in afara respectivelor proiecte, putem recurge, totusi, la citeva consideratii si numai pe baza lecturarii documentelor cu pricina.

Astfel, aparitia simultana a lor si-ar putea gasi explicatia in incercarea celor interesati de a diminua cumva impactul public al situatiei dezastruoase in care a ajuns respectiva societate.

Devenita odata cu aparitia acestor proiecte in sedinta convocata in regim de urgenta a actionarului unic, una sa fim de acord fara dubii.

Practic, pasul restructurarii si reorganizarii printr-un program propriu, este unul asumat de bunavoie care precede in cele mai multe cazuri, fara alte consecinte neplacute inerente la momentul respectiv, falimentul.

Si citind printre rinduri rezulta cine ar putea fi vinovat pentru starea deloc de invidiat in care a ajuns societatea.

In 2004, intr-un cadru ce nu poate fi desprins in nici un fel de anul electoral, drumarilor le-a dat de lucru nimeni altcineva decit actionarul lor unic: Consiliul Judetean Vrancea.

Uitind, insa, un lucru esential. Sa-i mai si plateasca pentru asta!

Daca vrem sa nu ocolim adevarul gol-golut din ceea ce spun datele contabile reci "Drumuri si Poduri" a fost utilizata la maxim ca agent electoral in Vrancea in 2004, dupa care a fost lasata de izbeliste.

Nu este dificil de observat ca cele 87 de miliarde lei neplatite de institutia condusa de insusi baronul de Vrancea si-au adus contributia esentiala la actualul recunoscut colaps.

In acelasi timp, in alta ordine de idei, tot vis a vis de ce se petrece astazi, oricine poate gasi mai lesne raspunsuri la mai multe chestiuni pe care le avea eventual pina acum nelamurite.

Una dintre ele ar putea fi si urmatoarea:

A avut dreptate "Ziarul de Vrancea" cind a prezentat in mai multe rinduri situatia reala, aproape fara iesire in care se afla drumarii vrinceni, sau cei care, poleind totul, spuneau ca materialele noastre sint "facaturi de presa" menite a-l discredita pe Marian Oprisan?

Functie de raspunsurile gasite, s-ar putea extinde programul si-n cazul altor minunatii. Cum ar fi, de exemplu, autoturismul "Audi" de 65000 de euro, achizitionat in plin dispret fata de reala situatie financiara a unei unitati cu actionar public. Pentru cineva care mai avea la dispozitie "24 de ore din 24", inca vreo doua "comodate" 4X4 (care ar fi fost usor de depistat, pentru ca in afara de faptul ca erau foarte des parcate in fata Consiliului Judetean, mai circulau, foarte probabil, pe "benzinica" decontata din fondurile aceleiasi institutii) plus alte vreo patru, nu foarte vechi sau uzate, ce se gaseau deja la adoptarea discutabilei hotariri prin parcul auto existent.

Concluzia ar putea fi in final, cu mare probabilitate, aia dintr-un dicton care spune ca "adevarul supara intotdeauna".

Dar, poate cine stie, vine administrarea speciala si privatizarea minune si rezolva totul.

Inclusiv stergind ceva urme tare incomode de pe acolo pe unde apar ele in hatisurile firmei problema.

Dificil de depistat de catre cei care nu stiu sau se fac ca nu pot.


P.S Ce semnificatie sa aiba propunerea (care foarte probabil va trece astazi fara mari sfortari) ca toti cei ce vor avea si de aici incolo in miini soarta drumarilor, sa fie oameni de incredere si cunoscuti foarte apropiati ai celui care ar fi normal sa fi fost socotit cel putin unul dintre pricipalii responsabili pentru ca s-a ajuns pina-n vecinatatea obstescului sfirsit al societatii ?.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.