Local

Arhiva municipiului, la dispozitia consilierilor

Doina Ganea
5 nov 2007 602 vizualizări
testamentul filantropului Gheorghe Pastia si actul de donatie al regelui Carol I au fost cerute spre studiu de catre alesii locali

Consilierul social-democrat Ion Vlase i-a solicitat primarului Focsaniului ca la viitoarea sedinta a Consiliului Local sa puna in mapa si testamentul celui care a oferit municipiului principalele institutii cultural-artistice. Motivul este reprezentant de disputa continua si neintelegerile existente intre Ateneul Popular si Teatrul Municipal. "V-as ruga, stimate domnule primar, sa dati dispozitie ca la urmatoarea sedinta a Consiliului Local, din luna noiembrie, la mapa fiecarui consilier sa se puna testamentul maiorului Pastia, pentru ca am inteles ca exista neconcordanta intre Ateneul Popular si Teatrul Municipal. Maiorul Gheorghe Pastia, din cite am inteles, a lasat prin testament ca Ateneul a fost construit ca sa ajute Teatrul", a cerut Ion Vlase. Tot la rubrica "diverse", consilierul PSD Bogdan Matisan a cerut la mapa si actul de donatie al regelui Carol I catre municipiul Focsani privind cele 42 de hectare din Cringul Petresti, facind referire la mult discutatul proiect de acordare a terenului de la Complexul Caprioara catre Consiliul Judetean. "Piata Unirii va intra intr-un program de reabilitare si in acest caz nu mai avem spatiu pentru agrement in municipiul Focsani. Ceea ce incearca Consiliul Judetean sa faca este o alta zona de agrement pentru cetateni in afara orasului, asa cum au toate orasele europene. Daca ne inversunam sa nu votam un proiect doar pentru simplul fapt ca initiatorul se numeste Marian Oprisan, cred ca gresim. Acestea sint gaselnite! Ne opunem unui proiect european si nu respectam actul de donatie al regelui Carol. Rog, deci, aparatul tehnic sa ne dea o copie a actului de donatie al regelui Carol", a afirmat social-democratul Bogdan Matisan. Actul de donatie al regelui Carol a mai fost cerut si in luna decembrie 2006 de catre consilierul PD Mioara Lazar, dar nu a fost pus la dispozitia alesilor locali pentru a fi lecturat. La vremea respectiva, solicitarea democratei a stirnit zimbete printre colegi, iar primarul Decebal Bacinschi i-a invitat in biroul sau pe cei care vor sa consulte acest document de arhiva. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.